Més futbol

Bèlgica aposta per posar punt final a la lliga

Futbol. Pendent de l’oficialitat el dia 15, el campionat belga s’acabaria amb les posicions tal com estaven abans de l’aturada, fet que proclamaria campió el Bruges. La final de la copa sí que es jugaria

24 hores més tard que la UEFA fos clara en les seves prioritats, acabar els campionats estatals, Bèlgica es va desmarcar amb la possibilitat imminent de donar per acabada la Jupiler Pro League i que no es juguin les jornades restants. Després de la reunió del consell d’administració de l’organisme que regeix el torneig, la Pro League, que va tenir lloc ahir, la recomanació seria que no es disputin més partits i, encara que resta una reunió el 15 d’abril que ve per acabar de posar-hi oficialitat, al país es dona per fet que la primera divisió acabarà amb el campionat tal com estava. Això vol dir que el Bruges revalidarà el títol de la lliga, que el Gent jugarà la fase prèvia de la Champions League i que l’Antwerp, el Charleroi i l’Standard de Lieja entraran a les fases prèvies de l’Europa League. L’Antwerp, això sí, encara podria accedir directament a la fase de grups del torneig continental en cas de derrotar el Bruges a la final de la copa, una competició que sí que està previst que pugui acabar-se, ja que només resta la final. L’altre partit que també podria disputar-se és el que ha d’enfrontar el Beerschot-Wilrijk i el Lovaina, corresponent al play-off d’ascens a primera i que ja va viure la seva edició d’anada amb el resultat d’1-0 per al conjunt de la ciutat d’Anvers.

D’aquesta manera, Bèlgica seria el primer estat a posar fil a l’agulla a una situació que manté el món del futbol en una provisionalitat constant, amb la majoria de campionats suspesos fins a nova ordre, amb desenllaços alternatius com ara el que s’ha especulat en la Premier League, de jugar tots els partits a porta tancada en una mateixa àrea geogràfica com ara Londres i sobretot la presència de l’estiu com un escenari ineludible per intentar dur els tornejos a bon port.

No sense crítiques, ja que als Països Baixos no hi haurà futbol com a mínim fins al juny, el director esportiu de l’Ajax, Marc Overmars, ha estat molt crític amb la federació (KNVB). “Aquí no som un país dependent dels drets televisius com ara Alemanya, Espanya, Itàlia o Anglaterra. Tinc la sensació que la UEFA posa pressió a les federacions per jugar a qualsevol cost. El campionat està mort, la vida de les persones és més important”, va dir Overmars, comparant fins i tot les mesures de la KNVB i de la UEFA amb les del president dels EUA, Donald Trump.

A França, per exemple, on no hi ha data de retorn fixada per a la Ligue 1, els operadors televisius ja estan deixant d’emetre els seus pagaments, un fet que pot portar alguns clubs del campionat a viure unes dificultats financeres notables de manera imminent.

Anglaterra
La Premier League està suspesa momentàniament fins al 30 d’abril.
Escòcia
Igual que a la Premier.
Holanda
El primer ministre, Mark Rutte, ha dit recentment que no hi haurà futbol, com a mínim, fins a l’1 de juny.
Bèlgica
Lliga suspesa i proposta per donar-la per acabada.
Alemanya
La Bundesliga està suspesa, de moment, fins al 30 d’abril. Ahir, el Schalke va començar a entrenar-se.
Itàlia
No hi ha data de retorn fixada. Alguns clubs com ara el Nàpols o la Lazio han anat ajornant les dates que tenien fixades per tornar-se a entrenar.
França
La Ligue 1 està aturada fins a nova ordre.
Rússia
Una de les últimes lligues a parar, estarà suspesa fins al 31 de maig.
Portugal
Sense data per al retorn, l’única intenció de la federació és jugar les 10 jornades que resten a primera divisió abans del 31 de juliol.
Suïssa
Un dels primers països a Europa d’aturar partits (29 de febrer). No té data de retorn.
L’Argentina
Suspesa el 17 de març passat, no té data de retorn. El River Plate fins i tot es va negar a jugar l’últim partit que li tocava.
El Brasil
Els campionats estatals han estat interromputs sense data de retorn i amb la possibilitat de suspendre’ls definitivament, una qüestió que encara no s’ha resolt.
Mèxic i els EUA
Tant la lliga mexicana com la Major League Soccer no tenen data per al seu retorn.
Turquia
Una de les últimes a aturar-se (es va jugar a porta tancada fins al 17 de març), no té data de retorn.
La Xina
El torneig no va arribar a començar i no hi ha una data específica de retorn.
El Japó
La idea és que es pugui reprendre el campionat el 9 de maig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)