1a divisió

La cinquena reunió acaba també sense un acord

Solució intermèdia. LaLiga i l’AFE donen per acabades les converses econòmiques amb solucions intermèdies, però encara necessiten coordinar la tornada als entrenaments

Hi haurà més reunions entre LaLiga i el principal sindicat de futbolistes, però en cap més es tornarà a abordar la qüestió econòmica. Ni la patronal ni l’associació de jugadors han estat capaces d’arribar a una entesa en la cinquena reunió des de la crisi del coronavirus i totes dues han optat per una solució intermèdia i que s’ajusta a la legalitat: els jugadors negociaran individualment amb els seus equips la rebaixa salarial o bé els clubs aplicaran un ERTO.

La prèvia de la reunió ja va ser prou calenta, amb dues mesures de pressió simultànies: la primera, feta a finals de la setmana passada per LaLiga, que instava els clubs a presentar expedients de regulació temporals per a les seves plantilles. La reacció de l’AFE es va produir ahir, amb una carta pública al govern en què demanava certes garanties laborals per als jugadors. Les posicions de les dues organitzacions estan molt allunyades: Aganzo, president del sindicat, proposa que els futbolistes no es rebaixin el sou si es torna a jugar. La reducció només arribaria en cas que la temporada no es reprengués, i seria d’un 20%, amb la condició de recuperar un 10% en temporades futures. LaLiga, però, es nega rotundament a acceptar aquesta proposta: vol que els futbolistes assumeixin una rebaixa que oscil·la entre el 46% i el 49%. L’únic acord al qual han arribat els dos agents és no tornar a posar la matèria econòmica sobre la taula, ja que l’entesa és impossible: deixaran que el curs de la llei i que la relació entre futbolistes i clubs, individualment o col·lectivament amb les plantilles, resolgui l’atzucac de les rebaixes salarials, ja que la diferència entre clubs també és notable.

La salut

L’altre punt conflictiu, i sobre el qual pivotaran les properes reunions, serà la salut i el retorn de la competició. LaLiga, segons un protocol incipient que ha elaborat, vol que hi hagi una concentració amb els futbolistes des del moment en què es reprèn la competició fins que s’acabi. Tot plegat, per evitar que hi hagi contagis. L’associació de futbolistes no en vol ni sentir a parlar, de concentracions sense fi. El punt al qual sí que està disposat a arribar el sindicat són concentracions de dues setmanes perquè els jugadors agafin la forma, però no pas allargar-ho fins que acabi la competició.

ECONOMIA

Les posicions es mantenen tan allunyades que ja no abordaran més la rebaixa salarial

CONCENTRACIONS

LaLiga vol tenir les plantilles concentrades per evitar casos de coronavirus

NEGATIVA

L’AFE accepta concentracions de quinze dies per agafar la forma, però no més enllà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)