1a divisió

Tebas i el CSD esperen doblegar les reticències sanitàries dels futbolistes

Futbol. El president de LaLiga s’ha reunit amb els clubs de primera i segona i el seu homòleg de l’AFE, David Aganzo, per comunicar-li que els entrenaments tornen dilluns. Demà, reunió a tres: RFEF, Lliga i AFE, a instàncies del CSD

El president de LaLiga, Javier Tebas, s’ha reunit aquesta tarda amb el seu homòleg de la AFE, David Aganzo, i també amb tots els clubs de Primera i Segona Divisió per traslladar el protocol d’actuació que se seguirà per la tornada als entrenaments a partir d’aquest dilluns.

Aganzo no acaba de veure amb bons ulls el protocol de Tebas. Aquestes instruccions són les que van acordar Tebas, Rubiales i Irene Lozano en el Pacte de Viana i que han estat remeses al Ministeri de Sanitat. El president de LaLiga també ha parlat amb els clubs, que igualment li han donat el vistiplau amb la mateixa condició, que igualment comparteix el president de la Federació, Luis Rubiales.

De moment, i en aquesta fase 0 de la desescalada, les sessions d’entrenament seran individuals. És a dir, els test no seran obligatoris fins que es produeixin els entrenaments en grup, el 18 de maig. Seran els clubs en cada comunitat autònoma els que comunicaran a les autoritats sanitàries que realitzaran aquest test, i serà l’autoritat sanitària la què decidirà si ho aprova o no per cadascuna de les 50 persones per club entre entrenadors, fisioterapeutes, metges i i jugadors que han estat inscrites per cada entitat per a fer aquest treball conjunt en els camps d’entrenament.

Reunió decisiva.

El CSD ha citat demà a totes les parts (RFEF, Lliga i AFE) per a repassar les fases de la desescalada en el futbol, que començarà dilluns que ve i conclourà el segon cap de setmana de juny amb els partits de la jornada 28 del Campionat de Lliga. A partir d’aquest dia es disputaran set jornades més de cap de setmana i tres entre setmana fins a completar les 11 jornades restants. En la reunió de demà, el CSD espera vèncer les reticències de AFE, que en la seva reunió amb Tebes ha esgrimit el pla de riscos laborals per a tornar a jugar i el president dels quals, Aganzo, nega haver aconseguit un acord sobre els termes de la volta a l’activitat. El dilluns es veurà si els jugadors tornen o no a les instal·lacions dels seus respectius clubs per a sotmetre’s als test del coronavirus i començar els entrenaments individuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)