1a divisió

L’AFE expressa “sorpresa i malestar” per la revelació de positius

1a divisió. El sindicat dels futbolistes assegura que lluita per protegir els drets dels seus associats

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha expressat la seva “sorpresa i malestar” per la revelació de casos positius en els tests de coronavirus que han realitzat els clubs entre els seus jugadors abans de tornar als entrenaments. “Després que s’hagi descobert la identitat d’algun futbolista professional contagiat per la Covid-19, l’AFE vol expressar la seva sorpresa i malestar per aquesta circumstància, en entendre que s’ha comès una clara vulneració de la Llei Orgànica de Protecció de Dades”, assenyala en un comunicat.

Ahir es va conèixer que el lateral brasiler de l’Atlético de Madrid, Renan Lodi, i el porter de la Real, Álex Remiro, havien donat positiu. Avui s’hi ha afegit a la llista Yangel Herrera, del Granada.

El sindicat “lamenta i rebutja la situació d’absoluta indefensió en què estan situant a determinats futbolistes de Laliga en filtrar la seva identitat després de donar positiu” i anuncia que seguirà “lluitant, per responsabilitat i per obligació, per protegir els drets dels futbolistes com a treballadors, a més de condemnar l’estigmatització que estan patint.” “No tot s’hi val, ni pels diners tot s’hi val”, conclou l’organisme presidit per David Aganzo.

“Traslladar la identitat d’un positiu, sense consentiment de l’treballador, és il·legal. Va en contra de les normes del nostre estat de dret. Com ha insistit aquest sindicat, l’estat d’alarma no és un estat d’il·legalitat, ni de bon tros un estat fallit”, hi afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)