1a divisió

El retorn de la lliga apunta ara al divendres 19 de juny

Futbol. La data definitiva dependrà del Ministeri de Sanitat, que està estudiant la petició de La Liga d’avançar a la fase 4 del seu protocol i que els equips puguin fer entrenaments col·lectius

Tot i que el president de La Liga, Javier Tebas, no vol parlar encara de dates i té alguna esperança que el campionat es pugui reprendre el 12 de juny, tot apunta que el retorn de la lliga a primera i segona divisió acabarà endarrerint-se una setmana i que no serà fins al divendres 19 de juny quan tornarà el futbol amb el derbi sevillà. Segons algunes informacions, el Barça jugaria a Mallorca el diumenge 21 de juny.

No hi ha dates fixades, però tot indica que així serà després de les paraules del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la petició dels futbolistes. Els equips creuen que, abans de tornar a competir, necessiten treballar un mínim de dues setmanes amb el grup al complet. És per això que La Liga ha traslladat al govern espanyol una petició perquè accepti que els equips de primera i segona divisió puguin entrar en la fase 4 del protocol de La Liga, que permet els entrenaments totals, com més aviat millor. “Estudiarem el fet de poder fer entrenaments de més de deu persones de manera col·lectiva. Estudiarem la petició”, va dir Illa. La idea és que la data del retorn de la competició la comuniquin de manera conjunta el CSD, La Liga i la FEF. Abans haurà d’arribar el vistiplau de Sanitat per als entrenaments col·lectius. Hi podria haver novetats aquest cap de setmana que encara deixarien marge perquè la lliga tornés el dia 12, però tot està preparat perquè la setmana vinent els equips encara s’entrenin en grups d’un màxim de deu futbolistes. Els jugadors del Barça, de fet, tenen previst passar la tercera tanda de tests PCR divendres vinent, com a pas previ a l’inici dels entrenaments col·lectius la setmana següent.

Reunió de La Liga i l’AFE

La Liga i l’AFE es van reunir ahir de manera telemàtica. No van arribar a cap acord definitiu, però sí que van parlar de diversos temes. A banda de la data de retorn de la lliga i el calendari de partits, que es podria fer públic la setmana vinent, dos temes van ser posats sobre la taula per l’associació de futbolistes: els horaris dels partits i les concentracions. Els jugadors no volen concentrar-se i Tebas ha anat reculant en aquest aspecte. Segons el primer protocol de La Liga, les concentracions ja haurien d’haver començat, però tot indica que només es faran una setmana abans de la competició i que tampoc seran obligatòries mentre es juguin les jornades que falten.

Pel que fa als horaris dels partits, i tenint en compte l’esforç que hauran de fer els futbolistes jugant cada 72 hores i en ple estiu, la idea és que no es jugui mai abans de dos quarts de vuit entre setmana. El cap de setmana només es jugaria algun partit abans d’aquesta hora, si es juga en un territori on les temperatures ho permetin, bàsicament en la zona nord de l’Estat. Els horaris anirien fins a les onze de la nit.

HORARIS

Els partits no començaran abans de dos quarts de vuit del vespre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)