Internacional

ROBERT LEWANDOWSKI

La llei del depredador

Amb el doblet al Fortuna Düsseldorf, Robert Lewandowski ja ha marcat contra els disset equips que competeixen enguany amb el Bayern en la Bundesliga

Amb 29 dianes, el polonès està a tan sols una d’igualar el seu millor registre en una lliga des que defensa la samarreta bavaresa

Marcar onze gols en els cinc partits que queden per acabar la Bundesliga sembla una fita més que optimista, però quan el cognom Lewandowski és el que s’hi veu involucrat, les xifres agafen una tonalitat diferent. I amb el Bayern ja acaronant el vuitè títol d’una tacada, Alemanya busca nous incentius. Fins i tot el web oficial del campionat suggereix la possibilitat que el voraç davanter de Varsòvia, autor de 29 dianes aquest campionat, pugui plantejar-se arribar a aquestes 40 dianes i posar en perill el rècord d’un altre depredador històric del Bayern com l’incomparable Gerd Müller. Amb el Torpede encara lluny, a tocar ja hi ha Pierre-Emerick Aubameyang (31 gols el 2017) i Dieter Müller (34 el 1977).

Però més enllà dels gols que hagi de fer contra rellotge per dinamitar fites històriques, el que ja ningú pot treure al polonès és la satisfacció d’haver perforat les porteries de tots els rivals que ha tingut al davant aquesta temporada. Només se li havia resistit el Fortuna Düsseldorf, i dissabte a l’Allianz Arena ho va fer per partida doble i va deixar en 231 gols (en 317 partits) en la Bundesliga les seves estadístiques, xifres que l’acosten a Klaus Fischer (268) i que el mantenen en una mitjana realitzadora que no s’allunya del portent Torpede Müller (0,85 gols per partit, 365 en 417 aparicions). Arribat ara farà una dècada, quan el Borussia Dortmund va pagar 4,75 milions d’euros per ell al Lech Poznan polonès, Lewandowski, futbolista d’enorme rigor en l’entrenament i en el manteniment del seu cos, continua exhibint un instint difícilment igualable que el consolida com l’estranger més golejador de la història del futbol alemany i un contracte fins al 2023 que el convida a seguir fent un camí del qual encara no s’intueix el final.

231
gols
en la Bundesliga ha fet Lewandowski, l’estranger que més n’ha marcat.
0,71
dianes
per partit acumula el punta de Varsòvia en el campionat alemany.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)