1a divisió

Simón obre la porta al retorn del públic

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries diu que estudiaran si és possible en fase 3, però especifica que, per un tema d’igualtat, tots els territoris haurien d’haver arribat a aquesta fase

A Rússia es va anunciar ahir que el retorn del campionat s’avança un parell de dies. Tornarà el 19 de juny, amb la gran novetat que un 10% dels aficionats podran entrar als estadis. A l’Estat espanyol, ahir es va obrir una porta perquè els aficionats també puguin gaudir d’algun partit en directe durant les onze jornades que queden de lliga si l’evolució de la pandèmia ho permet. “Es valorarà si en els territoris en fase 3 podrà entrar públic als estadis, però tant el CSD com els jugadors entenen que no seria just que hi hagués públic en uns camps i en d’altres no.” Són paraules de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. Simón responia a la pregunta d’un periodista després que el president de la UD Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, assegurés que estava treballant amb el govern canari perquè poguessin entrar aficionats del seu equip a l’estadi el dia 13 de juny en el partit contra el Girona. Aquell dia, Gran Canària estarà en fase 3 i les competències en matèria de salut les haurà recuperat ja el govern autonòmic.

La porta que va mig obrir Simón a l’entrada de públic als estadis, però, no s’obriria del tot, com a mínim –i tenint en compte que des del govern ho veuen difícil–, fins a finals de juny. I és que, com el mateix Simón va reconèixer, ni el CSD ni LaLiga volen que hi hagi cap desigualtat en les onze jornades que queden de campionat i alguns territoris, com Barcelona, no entraran en fase 3, si tot va bé, fins al 21 de juny. Així que fins aquella data, com a mínim, només perquè tots els equips juguin en igualtat de condicions, sembla impossible l’entrada de públic als estadis. A partir d’aquella data, potser es produirà la situació que LaLiga preveia per a la temporada vinent i en què estava treballant amb el CSD, que és l’inici del campionat amb un 30% de l’aforament, l’augment fins al 50% a partir del novembre i ja estadis plens a partir del gener del 2021.

El Barça

Pel que pugui passar, el Barça va avançant feina. Des que va començar la crisi del coronavirus, el directiu Joan Bladé, metge de professió, es va posar al capdavant d’un equip que vetlla per la seguretat sanitària a tot el club, un equip del qual formen part el doctor Ramon Canal, cap dels serveis mèdics del club, i el doctor Antoni Trilla, cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l’hospital Clínic. Ells han estat els responsables d’elaborar un protocol de retorn del públic al Camp Nou, anomenat Espai net i segur. Aquest protocol ha estudiat quina distància hi hauria d’haver entre seients, si podrien seure junts membres de la mateixa unitat familiar, com s’hauria de produir l’entrada i sortida de l’estadi per evitar aglomeracions, la instal·lació d’ampolles de gel hidroalcohòlic per tot l’estadi... “Tot sempre posant al davant la salut dels nostres esportistes, treballadors i els mateixos aficionats”, remarca el club blaugrana, que, després de les paraules d’ahir de Fernando Simón, espera novetats sobre aquesta qüestió.

EL GOVERN

Encara veu difícil que els aficionats tornin als estadis aquest curs, però no impossible
Treballava amb el retorn del públic al setembre, amb un 30% de l’aforament
Té elaborat un protocol de retorn amb el nom ‘Espai net i segur’

Cinc jugadors del Barça van passar la Covid-19

Cinc jugadors del Barça i dos membres del cos tècnic van passar la malaltia del coronavirus, segons una informació de RAC-1. Aquestes persones, en la primera tanda de proves que van passar abans de l’inici dels entrenaments individuals, van donar negatiu en la prova PCR, però se’ls van detectar anticossos en la prova serològica. És a dir, que tots set havien passat la malaltia, ja no tenien restes, però havien desenvolupat anticossos. Tots set eren aptes per incorporar-se als entrenaments sense cap risc de contagiar els companys. A més, cap havia tingut símptomes.

El club blaugrana va explicar ahir que no havien informat d’aquest fet perquè era LaLiga l’encarregada de treballar amb tota aquesta informació. LaLiga, al seu moment, va informar dels postius detectats en les primeres proves, però no va dir res de les persones que havien passat la malaltia i tenien anticossos. En total, eren unes 160.

Piqué es reuneix amb el govern espanyol

A deu dies del reinici de la lliga, el govern espanyol va voler saber de primera mà el pensament dels futbolistes, els protagonistes del campionat. Per això, el ministre de Sanitat, Salvador Illa; la presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, van fer ahir una videoconferència amb quatre futbolistes: Gerard Piqué (FC Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Koke Resurección (Atlético de Madrid) i Asier Illarramendi (Real Sociedad).

Estava previst que els capitans del Barça i el Real Madrid, Leo Messi i Sergio Ramos, fossin presents en aquesta trobada, però van delegar en els seus companys Piqué i Carvajal. El blaugrana va intervenir en diverses ocasions i el seu missatge va ser clar: haurien fet falta més entrenaments col·lectius abans del retorn a la competició, que es produirà el dia 11 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)