Internacional

Serie A

Un gol a la vida

Abandonat pels seus pares biològics i arribat en pastera a Itàlia el 2016, Musa Juwara va marcar el seu primer gol en la Serie A diumenge a San Siro

Juwara va estar en un centre d’acollida durant els primers mesos al sud d’Itàlia

Sol ressonar amb força la dita que el futbol ens iguala a tots, que en un terreny de joc és igual si ets ric o pobre, que és indiferent la classe social. Segurament aquesta és la grandesa d’un esport que emana a qualsevol racó de qualsevol continent. Però dins d’una realitat que ja sol escriure històries de superació, poques tenen la intensitat i el contrast de la de Musa Juwara (Tujereng, Gàmbia, 2001), gran protagonista del cap de setmana a Itàlia, autor del primer gol del Bolonya a San Siro per rubricar una remuntada impactant contra l’Inter de Milà. Instintiu i molt vertical, sense por d’un escenari de llegenda, Juwara va aconseguir el seu primer gol en la Serie A als 18 anys, tres després que una pastera el fes desembocar a les costes de Lampedusa, en un viatge tristament compartit amb compatriotes a la desesperada. Al darrere, quedava una vida difícil en què va ser abandonat pels seus pares biològics. Al davant, el dubte de com l’acolliria un país totalment desconegut. Com a millor eina d’adaptació, la pilota.

Juwara, inicialment integrat en un centre d’acollida de la localitat de Ruoti, a la província de Potenza, on compartia el dia a dia amb nois del futbol de base del Virtus Avigliano, no va trigar a cridar l’atenció del club, l’entrenador del qual, Vitantonio Summa, el va acollir com a tutor legal. Després d’una llarga travessia des de la seva Gàmbia natal (a l’Àfrica occidental) fins al sud d’Itàlia, el futbol catapultaria la vida d’un noi que des d’aleshores no ha tingut temps d’assaborir canvis dràstics i inesperats que li ha presentat el futbol. Fitxar pel Chievo Verona, viure un any cedit al Torino per finalment desembocar en un Bolonya que s’està caracteritzant per donar oportunitats a futbolistes molt joves. Diumenge, a San Siro, i després d’haver jugat ja alguna estona, va ser el moment de Juwara. “Veure’l marcar en un escenari així, encara que no hi hagi públic, em fa molt feliç perquè és un noi excel·lent”, va proclamar a la fi del partit el seu entrenador, l’il·lustre Sinisa Mihajlovic, al mateix moment en què tota la maquinària mediàtica del futbol italià va posar el focus en una història de pel·lícula, la d’un Musa Juwara que en tres anys ha passat de jugar-se la vida en una pastera a derrocar l’Inter ni més ni menys que al Giuseppe Meazza.

56
minuts
ha jugat el futbolista nascut a Gàmbia amb el primer equip del Bolonya, repartits en 5 partits de la Serie A.
11
gols
i 5 assistències en 16 partits ha fet aquesta temporada amb l’equip filial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)