Internacional

France Football cancel·la l’entrega de la Pilota d’Or del 2020

Futbol Internacional. La revista anuncia que deixen desert el guardó a causa de les circumstàncies excepcionals viscudes pel coronavirus

Leo Messi no podrà guanyar la seva setena Pilota d’Or ni Cristiano Ronaldo atrapar-lo en la classificació. S’hauran d’esperar al 2021. I és que avui la revista France Football s’ha sumat a la FIFA, que ja va decidir no entregar el premi The Best i ha anunciat que no entregarà la Pilota d’Or a la fi de 2020 per primera vegada des de que es va crear el guardó el 1956. El motiu, lògicament, és per culpa del coronavirus, que ha provocat que els últims mesos de competició s’hagin jugat sota mesures excepcionals.

La revista francesa ha volgut justificar en punts concrets els motius pels quals ha pres aquesta decisió. El Primer punt assegura que un any tan únic no pot, i no deu, ser tractat com un any ordinari. En cas de dubte, és millor abstenir-se de persistir. Perquè la Pilota d’Or transmet valors, com l’exemplaritat, la solidaritat i la responsabilitat, a més de l’excel·lència esportiva per si sola. El tercer punt és el següent: A causa de que l’equitat que preval per aquest títol honorari no es va poder preservar, en particular a nivell estadístic i també en la preparació, ja que tots els aspirants a el premi no podien ser tractats de la mateixa manera i alguns van veure com la seva temporada es va reduir radicalment i altres no. Llavors, com podem comparar l’incomparable?.

El quart punt diu: A causa de que no volíem posar a la llista de premis un asterisc de l’estil “trofeu guanyat en circumstàncies excepcionals a causa de la crisi de salut de Covid-19”. Sempre preferirem un esquinç petit (a la nostra història) a una cicatriu gran. Aquesta és la primera vegada des de 1956 que la Pilota d’Or s’ha pres un descans. El parèntesi no ens encanta, però ens sembla el més responsable i lògic. Protegir la credibilitat i la legitimitat del premi també significa garantir que sigui irreprotxable amb el temps.

El cinquè: A causa de que només dos mesos (gener i febrer), dels onze generalment requerits per formar-se una opinió i decidir entre els millors, és massa poc per avaluar i jutjar, atès que els altres partits van tenir lloc - o tindrà lloc - després en altres condicions i formats (a porta tancada, cinc substitucions, Final a 8 a la Champions i Europa League en un sol partit) massa lluny del panorama habitual. No podem confiar en les temporades paralitzades, amb tantes modificacions especials, per a triar el millor. El millor de què, per cert? No seria digne de la nostra història.

El sisè argument: A causa que els nostres jurats (uns 220 homes i dones per igual) repartits per tot el món, alguns poden haver-se distret o desviat de la seva missió d’observació a causa d’altres prioritats i emergències de manejar.

I el setè i últim: Perquè la història de la Pilota d’Or és massa valuosa per córrer el risc de danyar-la amb un exercici oscil·lant. En aquests temps agitats, prendre un descans és un luxe i una necessitat inestimable. Perquè el futbol, en el seu conjunt, recuperi ímpetu i ímpetu, passió i emoció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)