Internacional

Neymar i Marta, mateixa samarreta i mateix sou

Futbol internacional. La Confederació Brasilera de Futbol i l’Associació Anglesa equiparen les bonificacions i les dietes de les seves jugadores internacionals al que cobren els homes

La danesa Pernille Harder es convertia dimecres en el fitxatge més car fins ara de la història del futbol femení. Els 350.000 euros que el Chelsea ha pagat al Wolfsburg pels serveis de la davantera de 27 anys representen un pas endavant més cap a l’anhelada igualtat de gènere dins l’univers del futbol.

Les distàncies econòmiques entre el futbol masculí i el femení són encara siderals. Les dues realitats estan separades encara per un abisme, però en les últimes hores s’ha guanyat una altra petita gran batalla en l’àmbit internacional. La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) i l’Associació Anglesa (FA) han fet oficial que les seves futbolistes internacionals rebran els mateixos diners que els homes cada vegada que vagin a la selecció. Traslladat al paper, Marta Vieira da Silva tindrà les mateixes condicions econòmiques que Neymar i Lucy Bronze tindrà les mateixes condicions que Harry Kane. Mateixes bonificacions i mateixes dietes. Igualtat salarial.

En el cas del Brasil, l’acord es va fer públic coincidint amb l’acte de presentació d’Aline Pellegrino i Duda Luizelli com a noves coordinadores del futbol femení de la CBF. Pellegrino, exdefensa de la seleçao, exercirà de coordinadora de competicions i Luizelli serà coordinadora de les seleccions absoluta, sub-20 i sub-17. “Les jugadores guanyaran el mateix que els homes. La mateixa quantitat econòmica en bonificacions i dietes. Ja no hi haurà més diferències. La CBF tracta igual homes i dones”, admetia el president de la CBF, Rogério Caboclo. Això serà una realitat, per exemple, en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio del 2021 i en el pròxim mundial del 2023, en què els premis també seran els mateixos en proporció al que concedeixi la FIFA en cada cas.

La sueca Pia Sundhage, actual entrenadora de la selecció femenina del Brasil, s’ha mostrat satisfeta també per la notícia: “Espero que tots puguin veure el meu somriure a través dels meus ulls –duia mascareta contra la Covid-19 durant l’acte–, perquè és una cosa històrica. És especial poder formar part d’això. Treballarem fort per continuar creixent.”

El Brasil i Anglaterra s’uneixen, doncs, a seleccions com les de Noruega, Nova Zelanda i Austràlia, que van obrir camí recentment. Als Estats Units, les actuals campiones del món, per contra, van veure com un jutge desestimava a principis d’any la demanda de les futbolistes.

IGUALTAT

La gran cita dels Jocs de Tòquio del 2021 serà el primer gran punt de partida

MÉS CASOS

El Brasil i Anglaterra s’uneixen a Nova Zelanda, Noruega i Austràlia

CONTRAPUNT

Als Estats Units, recentment, un jutge va tombar la demanda de les seves jugadores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)