1a divisió

Un tron per recuperar

1a divisió. Sota el guiatge de Koeman, el Barça espera tornar al cicle guanyador en la lliga que comença demà amb poques novetats i molts interrogants

No han passat ni dos mesos des que el Madrid va certificar una remuntada que va esquerdar la confiança dels barcelonistes en el propi cicle guanyador de vuit campionats en onze temporades. Encomanats a Koeman, els blaugrana ara esperen construir un futur millor a través de la victòria en el campionat estatal, que comença demà, amb batalles als despatxos entre LaLiga i la federació i incerteses a causa de la Covid-19.

L’estiu ha estat molt tranquil a Madrid. El títol de la temporada 2019/20 ha tapat el fracàs a Europa, de manera que la plantilla no ha sofert grans canvis. Tot i que el gran objectiu era desfer-se de Bale, el club blanc ha ingressat uns 96 milions d’euros en vendes i cessions, mentre que ha mantingut l’esquelet de la plantilla campiona de la temporada passada sense cap fitxatge.

El Barça és el principal candidat a prendre-li el tron, tot i que no sembla el moment més adient per fer-ho, en un dels estius més convulsos de la seva història. Només les victòries poden calmar la crisi esportiva i institucional, i d’això se n’ha d’encarregar Ronald Koeman, que arriba per impactar en un vestidor necessitat d’un revulsiu.

L’Atlético es manté com l’alternativa als dos grans, però, com ha passat a la resta, a l’estiu no ha pogut millorar la plantilla que va fer curt la temporada passada contra dos dels pitjors Barça i Madrid dels darrers anys. El creixement de João Félix i que cap equip anglès o italià pugui pagar la clàusula de jugadors importants tindran la clau de l’èxit de l’equip de Simeone.

El coronavirus

La temporada 2020/21 quedarà, de nou, molt marcada per la pandèmia que ha obligat LaLiga a aplicar normes que evitin el desastre de la segona divisió del curs passat. Els equips hauran de presentar 35 jugadors, 25 dels quals poden ser de la primera plantilla. Si hi ha positius, es podrà jugar mentre els equips tinguin tretze jugadors i cinc siguin del primer equip. Si no s’arriba al mínim, els partits es podran ajornar una vegada; i si s’ajorna una segona vegada, l’equip afectat perdrà per 3-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)