Internacional

La batussa del PSG-OM continua fora de la gespa

Futbol internacional. Neymar, a qui el seu club fa costat, lamenta “no haver pegat a la cara” a Álvaro, a qui acusa de racista, mentre que aquest ho nega i diu que “cal aprendre a perdre”

El vergonyós final del París Saint-Germain-Olympique de Marsella (OM) de diumenge a la nit, al Parc dels Prínceps, va portar molta cua durant les hores posteriors al partit i la jornada d’ahir. L’accidentat clàssic de la Ligue 1 es va convertir en notícia de primera plana arreu del planeta, més que per la victòria de l’equip marsellès –la primera en quasi deu anys–, per la batussa que va tancar el duel. Tothom parlava dels cinc expulsats, de l’escopinada de Di María a Álvaro González, que, segons sembla, va encendre la flama i, sobretot, de l’enfrontament entre el central de l’OM i Neymar Junior, que va continuar a les xarxes socials.

El brasiler, expulsat poc abans del xiulet final per haver etzibat un calbot a l’exjugador de l’Espanyol, es queixava indignat de racisme mentre abandonava el terreny de joc. “De l’única cosa que em penedeixo és de no haver pegat a la cara a aquest imbècil”, clamava poc després, en una piulada que, com a mínim, mereixeria ser revisada pel jutge de competició del campionat francès. “El VAR ha vist la meva agressió, és fàcil… Ara vull veure la imatge del racista que em diu «mono fill de puta»”, va piular una estona més tard, encara amb ganes de fer pública la seva indignació.

Álvaro, per la seva banda, no es va quedar de braços plegats i va respondre, també a través de Twitter, amb una imatge en què apareix envoltat d’alguns dels seus companys de vestidor que no són de raça blanca i un eloqüent missatge: “No hi ha lloc per al racisme. Carrera neta i amb molts companys i amics en el dia a dia. De vegades, cal aprendre a perdre i assumir-ho al camp. Increïbles tres punts avui.”

Les sancions, demà

Per si no n’hi hagués prou, ahir el PSG va fer costat a Neymar “amb fermesa” a través d’una nota en què assenyala que el brasiler “ha comunicat que havia rebut insults racistes per part d’un jugador contrari”. El club parisenc condemna el racisme i assegura que compta “amb l’ajuda de la comissió de disciplina de la LFP per investigar i aclarir aquests fets.” Demà està previst que la Lliga de Futbol Professional francesa es reuneixi per decidir les sancions als expulsats en el PSG-OM. En la reunió també es podrien tractar les acusacions de racisme fetes per Neymar contra Álvaro. La comissió pot decidir iniciar una investigació basant-se en l’informe de l’àrbitre i en les imatges de televisió.

A Neymar li poden caure set partits i a Álvaro, deu

Segons el barem disciplinari de la Federació Francesa de Futbol, el jugador que sigui culpable d’un “acte de brutalitat” pot ser castigat amb una suspensió de fins a set partits, si es produeix amb el joc parat. Fins i tot encara que no hi hagi hagut lesions. El rang de possibles sancions varia en funció del criteri utilitzat: comportament excessiu o inapropiat, fins i tot intimidatori o amenaçador, o empentes i cops deliberats. Neymar, per tant, podria ser castigat, com a molt, amb set partits de suspensió. D’altra banda, si es comprova que Álvaro va proferir insults racistes a Neymar, el reglament de la LFP francesa diu que la sanció pot ser de fins a deu partits. Per a això, però, s’ha de demostrar clarament que hi va haver insults racistes pel mig, cosa que Neymar va denunciar i que Álvaro va negar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)