Internacional

Espanya-Kosova: com s’hi posarà el govern espanyol?

Mundial 2022. El país balcànic, al qual l’estat espanyol no reconeix, serà un dels rivals del conjunt estatal juntament amb Suècia, Grècia i Geòrgia camí del proper mundial

El govern espanyol i la seva diplomàcia hauran d’afrontar per fi un problema que havien pogut anar esquivant com a mínim a nivell mediàtic: un enfrontament de la selecció espanyola de futbol amb la de Kosova. I no serà en una competició menor, ni més ni menys que en la fase de classificació per al mundial de futbol de Qatar 2022. Totes dues seleccions han quedat integrades en el grup B, juntament amb Suècia, Grècia i Geòrgia. Kosova és un estat independent des del 2008, reconegut àmpliament per la comunitat internacional, amb 112 estats membres de l’ONU, gairebé un 60%, i 23 dels 28 de la UE, tots excepte Espanya, Grècia, Romania, Xipre i Eslovàquia. Per descomptat, rere la falta de reconeixement de Kosova per part de l’Estat espanyol hi ha el conflicte territorial amb Catalunya.

De la resta de grups, destaca el grup de França, que haurà de veure’s les cares amb la Ucraïna d’Andrei Xevtxenko, que ha donat un bon rendiment en la nations League, amb Finlàndia, que ve de fer història classificant-se per la Eurocopa per primera vegada i de Bòsnia i Herzegovina, que ja sap el que és estar en un mundial (2014). La vigent campiona del món, a més, tanca el grup amb el desplaçament més llarg que hi ha dins del territori UEFA, havent de visitar Kazakhstan, que per coeficient és el contrincant més feble d’un grup que li ha de permetre defensar el seu títol.

Grup A:
Portugal, Sèrbia, República d’Irlanda, Luxemburg i Azerbaidjan
Grup B
Espanya, Suècia, Grècia, Geòrgia i Kosova
Grup C
Itàlia, Suïssa, Irlanda del Nord, Bulgària i Lituania
Grup D
França, Ucraïna, Finlàndia, Bòsnia Herzegovina i Kazakhstan
Grup E
Bèlgica , Gal·les, República Txeca i Bielorússia i Estònia
Grup F
Dinamarca, Àustria, Escòcia, Israel, Illes Fèroe i Moldàvia
Grup G
Holanda, Turquia, Noruega, Montenegro, Letònia i Gibraltar
Grup H
Croàcia, Eslovàquia, Rússia, Eslovènia, Xipre i Malta
Grup I
Anglaterra, Polònia, Hongria, Albània, Andorra i San Marino
Grup J
Alemanya, Romania, Islàndia, Macedònia, Armenia i Liechtenstein
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)