Girona

L’aixeta, massa tancada

El Girona és un dels equips de tota la lliga que menys xuten a la porteria del rival, amb 55 llançaments en 19 jornades (2,89 per partit)

Com li va passar a Tenerife, sempre que ha perdut (7 partits) mai ha generat més d’una ocasió clara de gol a l’àrea contrària

Mala peça al teler del Girona quan es tracta de generar futbol ofensiu amb assiduïtat i inquietar la porteria del rival. Si bé el conjunt dirigit per Francisco Rodríguez darrerament ha fet un pas endavant a l’hora de mirar de tenir més presència a l’àrea contrària –contra l’Albacete i el Logroñés va encadenar dos triomfs per més d’un gol per primera vegada amb el tècnic andalús–, en línies generals i després d’haver-se disputat dinou jornades del campionat, les estadístiques diuen que el conjunt de Montilivi és un dels de la lliga (el setzè) que menys xuts fan a porteria (55). L’equip blanc-i-vermell va repetir a l’Heliodoro Rodríguez López contra el Tenerife una premissa habitual en els nou partits en què no ha fet gol (el 47,4% dels dinou enfrontaments jugats), i no és cap altra que confirmar un pobre bagatge pel que fa a xuts a porteria (dos a Tenerife) i ocasions de gol (cap de clara). I és que, en les set derrotes que ha encaixat fins ara el Girona, en cap ha perforat la porteria contrària i en totes no ha generat més d’una ocasió de gol. Així costa molt.

Pocs xuts entre els pals

Tot i que semblava que en els primers minuts a Tenerife, el conjunt gironí sortia amb la intenció de trepitjar l’àrea del rival, el gol matiner dels insulars en la primera gran ocasió va difuminar tot el plantejament dels de Francisco. Tot i que en la segona part tocava remar i buscar retallar la distància, el Girona no va fer cap xut entre els tres pals, deixant en un impossible qualsevol opció de puntuar. Els de Montilivi tenen l’assignatura pendent d’aconseguir fluir en atac i inquietar els porters rivals, sobretot després de veure com en dinou jornades han pogut fer només quinze dianes, el quart que menys en fa en tota la categoria, superat només per l’Albacete (11, l’equip que menys xuts fa), l’Alcorcón (11, dels que més en fan però menys rèdit en treuen) i el Saragossa (14), els tres conjunts en zona de descens a segona B.

Els blanc-i-vermells són, amb 55 xuts entre els tres pals, l’equip situat en el top ten de la classificació que menys llançaments ha fet a porteria. Situat en la setzena posició del total dels conjunts, els jugadors dirigits per Francisco Rodríguez fan 2,89 xuts per partit, massa pocs llevat que el nivell d’efectivitat s’instal·lés al llindar de l’excel·lència. En la part preferencial de la taula de xuts totals hi ha el segon classificat, el Mallorca, que n’ha fet 84 (29 més que el Girona), seguit del líder, l’Espanyol (79), clarament els dos conjunts que han demostrat ser els dominadors de la categoria, i els clars favorits a obtenir l’ascens directe a primera, d’on van baixar la campanya passada.

Sylla, destacat

En el rànquing de futbolistes gironins que més xuts proven o provoquen a la porteria contrària en aquesta gairebé primera volta del campionat, el davanter català d’origen senegalès Mamadou Sylla és clarament el més insistent. L’atacant ha provat dotze llançaments entre els tres pals rivals i ha pogut fer cinc dianes (un gol cada 2,4 xuts), unes estadístiques que, de moment, li permeten ser el màxim golejador del seu equip. Seguint Sylla hi ha Gumbau (7) o Yoel Bárcenas i Monchu (6), jugadors que ho solen provar de lluny, i escalant posicions hi ha Stuani, tot i que el charrúa ha xutat tres vegades en els set partits que ha jugat (dues dianes), una dada que no acompanya a l’eufòria. Per sort necessita poc per fer gol.

SECS DE GOLS

Sporting-GIRONA (J. 3) 2-0
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 9
Possessió de pilota: 64%
Córners: 11
GIRONA-Fuenlabrada (J. 4) 0-1
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 0
Possessió de pilota: 56%
Córners: 6
Lugo-GIRONA (J. 7) 3-0
Ocasions de gol: 0
Xuts a porteria: 1
Possessió de pilota: 47%
Córners: 2
Almeria-GIRONA (J. 10) 0-0
Ocasions de gol: 0
Xuts a porteria: 1
Possessió de pilota: 26%
Córners: 1
GIRONA-Mallorca (J. 12) 0-1
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 4
Possessió de pilota: 46%
Córners: 4
GIRONA-Màlaga (J. 14) 0-1
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 1
Possessió de pilota: 56%
Córners: 5
Alcorcón-GIRONA (J. 15) 1-0
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 1
Possessió de pilota: 56%
Córners: 3
GIRONA-Rayo (J. 18) 0-0
Ocasions de gol: 1
Xuts a porteria: 2
Possessió de pilota: 46%
Córners: 5
Tenerife-GIRONA (J. 19) 2-0
Ocasions de gol: 0
Xuts a porteria: 2
Possessió de pilota: 64%
Córners: 6
Sylla 12
Gumbau 7
Yoel Bárcenas 6
Monchu 6
Samu Saiz 4
Nahuel Bustos 4
Bernardo 4
Stuani 3
Ibra Kebé 1
Valery 1
Calavera 1
Aday 1
Pablo Moreno 1
Luna 1
Terrats 1
Franquesa 1
Cristóforo 1
Granell 1
Total:
56 xuts a porteria entre 18 futbolistes
* Dades de LaLiga
1. Mallorca 84
2. Espanyol 79
3. Sporting 74
4. Fuenlabrada 71
5. Almeria 71
6. Rayo Vallecano 71
7. Ponferradina 70
8. Leganés 69
9. Alcorcón 65
10. Mirandés 62
11. Oviedo 62
12. Tenerife 61
13. Cartagena 60
14. Lugo 58
15. Las Palmas 58
16. GIRONA 56
17. Sabadell 52
18. Saragossa 49
19. Màlaga 47
20. Logroñés 45
21. Castelló 42
22. Albacete 39
El Girona no ha marcat cap diana en nou dels dinou partits de lliga disputats (47,4%)

RESPECTE AL GIRONA

Només l’Albacete (11), l’Alcorcón (11) i el Saragossa (14), tots en descens, han fet menys gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)