1a divisió

1a divisió

L’‘alter ego’ de Monchi

La renovació de Lopetegui fins al 2024 confirma la idiosincràsia compartida entre el tècnic basc i el director esportiu del Sevilla

“És un entrenador que mai està content, tot ho veu millorable. I això és un tret que compartim al club”, assegura el president del club, Pepe Castro

No és la primera vegada que Monchi utilitza un moment baix d’un futbolista per retornar-lo al seu zenit. Sense anar més lluny, per exemple, va fitxar Fernando Reges quan ja semblava lluny del millor present de la seva carrera, ja establert en el futbol turc després d’haver estat al Manchester City, i l’ha convertit en un pilar incontestable del seu Sevilla. Poques vegades, però, havia utilitzat aquest procediment amb un entrenador, cosa que sí que ha aplicat amb Julen Lopetegui i que ha portat el Sevilla a una nova dimensió. Tant, que el prestigiós director esportiu andalús ha decidit vincular el seu èxit futur, amb una renovació fins al 2024, amb un tècnic que va aterrar fa una temporada i mitja al Sánchez Pizjuán esquitxat per una traumàtica sortida de la selecció espanyola i un posterior pas pel Real Madrid en què quasi se’l va caricaturitzar pels mals resultats.

Com de costum, però, Monchi sabia que sota el soroll mediàtic en Lopetegui s’amagava algú amb mètode i capacitat i amb una dedicació fora de l’habitual. “Es passa 24 hores a la ciutat esportiva, té un grau d’implicació altíssim, sap comprendre un vestidor i reconèixer les seves pròpies errades”, ha arribat a manifestar Monchi sobre un entrenador que des de la seva arribada ha complert amb escreix les expectatives més optimistes: va guanyar l’Europa League, competició fetitxe del club, i amb la victòria de dissabte contra la Real Sociedad va arribar als 100 punts en la lliga defensant la samarreta del conjunt sevillà. Tot, amb un total de 79 partits en el càrrec, dels quals n’ha guanyat 46, n’ha empatat 19 i tan sols n’ha perdut 14, construint un Sevilla sobretot fiable defensivament i que ha sabut pal·liar els seus problemes inicials amb el gol. “És un entrenador que ho dona tot i que ha estat capaç de treure el millor de tots nosaltres”, va dir després de la final de l’Europa League el capità Jesús Navas, en una declaració que segurament el mateix Lopetegui no devia compartir. “És que és un entrenador que mai està content, per a qui tot és millorable, i aquest és un valor que compartim tots els que regim el Sevilla”, va manifestar ahir el president, Pepe Castro, en unes declaracions als mitjans de comunicació oficials del club, evidenciant una sintonia total en tots els estaments i sobretot una manera de treballar que comparteixen dos dels caps visibles, Monchi i Lopetegui, dos apassionats dels seus àmbits. “Amb ells tenim un projecte, i això és vital per al futur del nostre club”, va arrodonir Castro sobre un Sevilla que, a falta del veredicte dels resultats, té l’horitzó molt clar.

58,2%
de victòries
ha obtingut el Sevilla amb Julen Lopetegui a la banqueta.
2
temporades
va dirigir Lopetegui el Porto, en la que és la seva experiència més dilatada en la banqueta d’un club. En cas de complir el seu contracte a Sevilla, duplicaria el temps d’estada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)