2a divisió FEF

L’Olot haurà de suar molt la salvació

2a divisió B. Els de Gabri perden contra l’Hospitalet, un rival directe, i ja només es poden salvar via segona fase

Olot 1 L’Hospitalet 2

OLOT:Ballesté; Blázquez, Barnils (Vivi, 45’), Genís (Joel Arumí, 85’); Soler, Masó (Pol Prats, 68’), Eloi (Samu Pinto, 88’), Escoruela (Alan 68’); Pedro; Xumetra i Juan Delgado.L’HOSPITALET:Aliaga; Diego, Parera, One, Eudald; Cristian Gómez (Alex Felip, 86’), Martí Soler, Canario; Christian Alfonso (Jorquera, 58’), Salinas (Aguilera, 58’) i Marcos (Ripoll, 84’).GOLS:0-1 (24’) Cristian Gómez. 1-1 (27’) Xumetra. 1-2 (32’) Eudald.ÀRBITRE:Martínez Martínez.T.G.:a Pol Prats (72’), Gabri Garcia 78’) i Eloi (90’), de l’Olot, i a One (29’), Eudald (60’), Aguilera (92’) i Aliaga (94’), de l’Hospitalet.T.V.:cap.

L’Olot va dilapidar ahir totes les possibilitats d’obrar el miracle i evitar disputar la segona fase del campionat per lluitar per no caure dues categories de cop. Els de la Garrotxa van perdre quan no ho havien de fer, contra un rival directe en la mateixa lluita que no guanyava un partit de lliga des del desembre i que estava en una dinàmica negativa inversemblant, però que va saber jugar les seves cartes al municipal.

El partit va començar amb l’Olot sense saber si fer un pas endavant i atacar el rival per les bandes a través del joc directe o bé madurar les jugades buscant els espais entre línies, uns espais gairebé inexistents a conseqüència de la superioritat numèrica plantejada per Risueño. A mesura que passaven els minuts, l’Hospitalet es va anar trobant millor damunt del camp i Diego, un central reconvertit en lateral, ahir gairebé carriler, va fer mal a un dèbil Escoruela, superat i fora del partit. En el minut 22, el mateix Diego va arribar en posició franca, però no va prendre bé la darrera decisió i va xutar als núvols quan tenia Marcos sol en el punt de penal. El primer gran avís, preludi del gol. Dos minuts més tard, Cristian Gómez va caçar un refús a la frontal i va superar Ballesté amb l’interior en una definició esplèndida i complicada. L’Olot va reaccionar molt bé al gol visitant, i és que, només tres minuts després, Eloi va filtrar una pilota a l’espai per a Xumetra, que va fer un control orientat i va acomodar el cos per superar amb la dreta la sortida d’Aliaga.

D’un penal a favor, a l’1-2

Els de Gabri van intentar aprofitar l’efervescència de la diana favorable, però en el minut 32 el guionista dramàtic va sortir de l’ERTO i va introduir una doble patacada per a la moral ja minvada de l’equip. Xumetra va ser objecte d’un penal de One, que hauria suposat l’expulsió del central, i en la jugada següent, el contraatac riberenc va acabar amb una passada a l’espai cap a Eudald, que va picar la pilota davant Ballesté i va establir l’1-2 que seria definitiu.

En la segona part, l’Olot va sortir decidit a fer l’empat de seguida i va tancar al darrere el rival. En el minut 52, Soler va fer una centrada xut que Xumetra va rematar al cos d’Aliaga molt a prop de la porteria i, en el 80, de nou el de l’Estartit va enviar a fora incomprensiblement un refús davant la porteria, en les dues arribades més clares pel bàndol garrotxí. Això sí, l’Hospitalet va tenir el tercer a tocar en algun contraatac i, sobretot, després d’una triple ocasió de Marcos, que va rematar al pal, One i Jorquera (81’).

Hem tingut força problemes per les bandes, sobretot en la primera part, però en la segona la reacció ha estat bona i hem lluitat fins al final
Estem tocats, però toca sumar tants punts com sigui possible per arribar bé a la segona fase