Copa

Euskadi es paralitza

Copa. L’Athletic i la Real s’enfronten en una final, corresponent a l’edició de l’any passat, per primer cop en la història; els biscaïns no guanyen el títol des del 84; els donostiarres, des del 87

Més d’un any d’espera, una pandèmia mundial pel mig i l’intent fallit d’esperar el retorn de les aficions d’un dels derbis més particulars del planeta. Un en què la rivalitat és tan fervent com cordial, capaç d’entremesclar-se a les tribunes de San Mamés o d’Anoeta. Aquest vespre a La Cartuja(Sevilla), en canvi, ni zurigorris ni txuri-urdin poblaran unes tribunes que contemplaran desertes la primera final de la història entre l’Athletic i la Real Sociedad, un esdeveniment que des de fa setmanes es respira als carrers, amb banderes a cada balcó, al País Basc. “Encara que no hi siguis, et sento”, ha dit en la prèvia el lema d’un Athletic que, en el seu cas, afronta la primera de les dues finals de copa que li venen. La primera, contra els seus veïns. La segona, també a Sevilla, contra el Barça.

“Fer una bilbainada i guanyar les dues? Millor anar final a final”, ha manifestat en la prèvia el tècnic de l’Athletic, un Marcelino García Toral que ja va conquerir la supercopa només d’aterrar i que ha comandat els bilbaïns fins a la final remuntant en totes les eliminatòries. El conjunt de San Mamés intentarà conquerir un títol que no acarona des del 1984, quan un gol d’Endika Guarrotxena va tombar el Barça. També de la dècada dels vuitanta, del 1987, data l’últim títol de copa conquerit per una Real Sociedad que aleshores va imposar-se a l’Atlético en la tanda de penals.

“El que hem aconseguit fins avui és important, però ara és el moment de fer història”, va dir el tècnic de la Real, un Imanol Alguacil que va recordar que per a ell és una final especial a tots els nivells: “A més de l’entrenador, soc un aficionat. I dels efusius. És difícil saber en quina posició posar-se.” Marcelino, que ja sap el que és guanyar una copa amb el València, va apel·lar al privilegi de jugar un partit així. “Qualsevol voldria ser un futbolista de l’Athletic o de la Real. Partits com aquests a vegades no es juguen al llarg d’una carrera sencera, i el que toca és disfrutar-ho”, va dir el tècnic asturià.

Illarramendi, fora

El migcampista es va fer una punxada muscular durant l’entrenament previ celebrat a La Cartuja, i no podrà ajudar el seu equip aquest vespre a intentar conquerir una copa 34 anys després.

9 Partits guanyats (lliga) 12

8 Partits empatats 9

11 Partits perduts 7

38 Gols a favor 44

32 Gols en contra 28

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)