Bundesliga

Atropellar per inèrcia

Tot i haver de prendre decisions difícils al llarg del curs, el Bayern no ha donat opció en el camí cap a la seva 30a Bundesliga

Dels cinc primers, només l’Eintracht de Frankfurt els ha pogut guanyar un partit

El futbol és evolució constant i el Bayern ho accepta amb una única consigna. Aquí els canvis es fan guanyant. Amb aquell punt d’arrogància tan seu, fins i tot en una temporada en què ha hagut de prendre decisions transcendentals, com no renovar el contracte d’una de les seves estrelles com és David Alaba, en què el seu entrenador, Hans-Dieter Flick, es va despenjar després d’un partit dient que abandonaria el club a l’estiu de forma unilateral o fins i tot en un any en què el Bayern ha tingut moments d’enyorar el llegat futbolístic de Thiago Alcántara, a qui no han aconseguit trobar un relleu natural. Malgrat tot, el Bayern guanya. I ho fa de forma incontestable, amb el seu davanter –Robert Lewandowski– a un gol d’igualar l’històric Gerd Müller amb una temporada de 40 gols o el seu porter, Manuel Neuer, igualant fa alguns dies Oliver Kahn amb 204 porteries imbatudes a la Bundesliga. L’actual guardià de la porteria muniquesa, a més, ho ha aconseguit en més d’un centenar de partits menys (437 a 557), sent com sempre peça fonamental en una temporada en què el Bayern ha hagut de conviure amb la fatiga d’una temporada anterior extenuant, d’haver fet història al mundial de clubs amb el sextet i d’haver acumulat lesions inoportunes i la baixada de rendiment d’alguns futbolistes com ara Alphonso Davies, que l’any passat havien estat fonamentals. Com a contrapès, el club bavarès ha pogut comprovar la creixent influència de Leon Goretzka, transformat físicament al gimnàs i cada vegada amb més registres al mig del camp per acompanyar l’infatigable Joshua Kimmich, o la millora de rendiment d’un Lucas Hernández que comença a justificar l’aposta de 80 milions d’euros que el club va fer en ell com un futbolista per marcar una dècada.

Amb punts clars i alguns també de foscos, el Bayern guanya. I ho fa com sempre amb l’autoritat pertinent. I és que en la present Bundesliga quasi no ha donat opció a rivals directes que han estat en alguns moments a prop seu, però que s’han endut sempre un cop directe al mentó. Dels cinc primers de la taula, de fet, només l’Eintracht de Frankfurt ha aconseguit guanyar-li un partit. El Dortmund va sucumbir en els dos, com el Wolfsburg. I després d’aconseguir un entretingut empat en el partit de la primera volta, el Bayern va aconseguir guanyar a Leipzig en el que va ser un cop definitiu en el seu 30è campionat de lliga.

Javi Martínez, el final d’una era

“Estic agraït al club, a la ciutat i a la regió de Baviera, sempre seré un aficionat del Bayern com el que més”, ha dit el navarrès en una entrevista de comiat que posa el punt final a nou temporades vestit de muniquès i que l’ha convertit en un dels fitxatges més rendibles de la història recent del club, amb dos triplets a la seva esquena. Hi va arribar per decisió de Jupp Heynckes i se’n va a les portes que Julian Naggelsmann enceti un nou cicle il·lusionant a Baviera. Amb el navarrès a la plantilla, la història del Bayern ha estat la de quasi sempre. Temporades millors, temporades pitjors, però sempre amb la victòria com a vehicle d’evolució. I és que l’estada del migcampista d’Estella a Munic ha coincidit amb nou Bundesligues consecutives per a l’intractable Bayern.

39
gols
ha fet Lewandowski, a un d’igualar la temporada històrica de Gerd Müller. S’ha convertit ja en el polonès que més gols ha marcat en una sola lliga, un honor que fins dissabte pertanyia a Henryk Reyman (37 amb el Wisla Cracòvia).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)