2a divisió FEF

Un panorama optimista

Dues variants. El duel de d’avui entre l’Hèrcules i el Lleida condicionarà els números del Llagostera per pujar en l’última jornada a casa, però als gironins o bé els servirà l’empat o hauran de guanyar uns alacantins que arribarien sense res en joc

Amb la victòria de diumenge al camp de la Nucia el Llagostera toca amb la punta dels dits l’ascens a la primera divisió RFEF i li falta rematar la feina aquest diumenge a les 12 h al municipal, on rebrà la visita de l’Hèrcules en l’última i decisiva jornada de la segona fase de segona divisió B. “És una victòria molt i molt important per a nosaltres. Només necessitàvem un punt per arribar amb possibilitats a l’última jornada, però nosaltres sempre busquem el millor i aquests tres punts ens deixen en una molt bona situació en la classificació per aconseguir l’objectiu de l’ascens”, va valorar l’extrem del Llagostera i golejador a la Nucia, Duba, després de la victòria de diumenge.

I és que, gràcies al triomf, el Llagostera arribarà a l’última jornada en una situació molt beneficiosa per aconseguir l’ascens, ja que ara mateix té quatre punts més que l’Hèrcules i el Lleida, que encara tenen pendent el partit que jugaran avui. Serà un duel transcendental per a les possibilitats del Llagostera d’assolir l’ascens, i és que encara que depengui d’ell mateix passi el que passi el panorama que es trobarà en l’última jornada serà diferent. Ara bé, la realitat és que les dues opcions que es pot trobar són, a priori, força favorables.

La calculadora, a favor

Tenint en compte que el Llagostera ja fa més d’un any que no perd a casa, ja per si sol jugar-se les garrofes al municipal és una bona opció. A més, fins i tot els gironins podrien pujar perdent l’últim partit, tot i que necessitarien que avui guanyés el Lleida al Rico Pérez i que diumenge els de la Terra Ferma perdessin. Sembla una possibilitat bastant remota, però el que sí que és veritat és que al Llagostera diumenge li servirà l’empat o bé necessitarà una victòria si juga contra un Hèrcules que ja no s’hi juga res. I és que si avui guanya l’Hèrcules o hi ha un empat, el Lleida dirà adeu a les seves possibilitats d’ascens i el Llagostera només haurà d’empatar contra l’Hèrcules al municipal per acabar davant seu. En canvi, si guanya el Lleida al Rico Pérez l’Hèrcules haurà de viatjar a Llagostera sense cap possibilitat de pujar. Llavors, el Llagostera necessitaria aconseguir el mateix resultat que el Lleida en l’última jornada per assegurar-se l’ascens.

Duba, diferencial

Jonathan Dubasin va ser l’autor del gol de la victòria al camp de la Nucia que permet il·lusionar tots els llagosterencs, però és que l’aportació de l’extrem urgellenc d’origen belga no ha parat de créixer en les últimes setmanes, com el mateix Oriol Alsina ha reconegut en més d’una roda de premsa. De fet, la de diumenge va ser la tercera diana de la temporada de Duba, i això que la primera va arribar tot just en l’última jornada de la primera fase contra el Prat al municipal (2-0). La segona diana de l’extrem va ser a casa, com la primera, i contra la Nucia, com la tercera, i va servir per donar als gironins la primera victòria de la segona fase, que va tornar a situar els d’Oriol Alsina en una situació privilegiada en la lluita per l’ascens. Més enllà dels gols que està sumant, el belga s’ha convertit en una amenaça constant per a la defensa rival, i això està donant vida a un Llagostera que també confia veure la seva millor versió en el duel de diumenge. “Necessitem molt l’afició perquè quan la tenim amb nosaltres ho notem molt. Si els he d’enviar un missatge, és que no dubtin que aquest equip lluitarà fins al final”, va comentar Duba després de la victòria a la Nucia.

La participació en la copa 2021/22 ja és al sac

O.R.

En espera de veure si el Llagostera aconsegueix l’ascens en l’última jornada al municipal, el que és inqüestionable és que els gironins han anat complint durant tot l’any tots els objectius que s’han anat marcant. El primer objectiu marcat va ser el d’entrar en la copa d’aquest any a través de la copa Federació, i es va complir. El segon va ser el d’aprofitar que ja estaven a les fases finals per intentar aixecar el títol de la copa Federació, i es va complir. El tercer va ser el de plantar cara a tot un futur equip de primera en la copa com l’Espanyol, i es va complir –la derrota va arribar en la pròrroga i jugant amb deu–. El quart va ser el d’evitar el descens a tercera sense haver de patir en la segona fase, i es va complir. I el cinquè objectiu és el que es va complir diumenge amb la victòria al camp de la Nucia, i és que passi el que passi en l’última jornada el Llagostera ja s’ha classificat per a la copa de la temporada que ve, un pas important per la possibilitat que ofereix de sumar uns ingressos extres. Serà la vuitena participació del conjunt llagosterenc en la competició del KO, després de les de les temporades 2011/12, 2012/13, 2014/15, 2015/16, 2016/17, 2019/20 i 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)