Eurocopa

Luis Enrique en cita tres del Barça i cap del Madrid

Euro 2020. El seleccionador espanyol dona una llista de 24 amb Sergio Ramos com a gran absent i amb la novetat d’Aymeric Laporte en defensa

Sergio Ramos no jugarà l’Eurocopa d’aquest estiu. El defensa del Real Madrid, i capità de la selecció espanyola, s’ha perdut gran part de la temporada a causa dels problemes físics, fet que ha incentivat el seleccionador, Luis Enrique Martínez, a deixar-lo fora de la llista de 24 que va oferir ahir. “ “He decidit que el nostre capità no vingui perquè no ha pogut competir, especialment des del gener, en les condicions adequades. No ha estat fàcil, em sap greu perquè és una persona molt professional i ho pot continuar fent en un futur, però busco el que considero millor per al grup”, va justificar el preparador asturià, que va sorprendre deixant fora futbolistes com Nacho i Marco Asensio, que, afegits a l’absència de Ramos, deixen el Real Madrid sense cap participant a l’equip estatal. Per part del Barça, en canvi, sí que formen part de la nòmina dos històrics com ara Sergio Busquets i Jordi Alba i el canari Pedri, acabat d’aterrar a la selecció però amb força protagonisme en les últimes jornades.

La gran novetat en la convocatòria de Luis Enrique és la del futbolista del Manchester City Aymeric Laporte, que després d’haver jugat fins la categoria sub-21 amb la selecció francesa s’estrenarà en una selecció espanyola en què predominen precisament els jugadors del City, amb el català Eric García, Ferran Torres i Rodri Hernández també en la llista.

A més d’Alba, Busquets i García, Dani Olmo, actualment al Leipzig, Gerard Moreno, que ha fet un gran temporada al Vila-real, i Adama Traoré, futbolista del Wolverhampton, són els altres catalans que formen part de l’expedició que disputarà l’europeu a partir de principis de juny.

Malgrat que la UEFA permetia oferir una llista de 26 futbolistes, Luis Enrique va justificar la decisió de dur-ne només 24 en benefici de la competitivitat del grup, justificant que en cas de tenir casos de Covid-19, disposa d’un marge de fins a dos dies abans de començar el torneig per cridar dos futbolistes més que li permetessin cobrir les baixes.

LA RODA DE PREMSA

Porters:
Unai Simón (Athletic Club), De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)
Defenses:
Azpilicueta (Chelsea), Diego Llorente (Leeds), Marcos Llorente (Atlétio), Laporte (Manchester City), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Vila-real), Jordi Alba (Barça) i Gayá (València)
Migcampistes:
Busquets (Barça), Rodri Hernández (Manchester City), Pedri (Barça), Koke (Atlético), Fabián Ruiz (Nàpols) i Thiago Alcántara (Liverpool)
Atacants:
Dani Olmo (RB Leipzig), Oyarzabal (Real Sociedad), Morata (Juventus), Gerard Moreno (Vila-real), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton) i Pablo Sarabia (PSG)
Si Carvajal o Ramos haguessin estat bé haurien vingut. No faig la llista en funció dels clubs
Luis Enrique Martínez
seleccionador espanyol
Em sap greu per Ramos, no ha estat fàcil la decisió, però busco el benefici del grup i el que considero millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)