1a divisió

Els estadis catalans recuperen tot l’aforament

Per fi. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, confirma que a partir de divendres s’acaben les restriccions i no hi haurà limitacions d’assistència

La notícia que tots els clubs esportius catalans estaven esperant es va produir ahir a la tarda, quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va donar per acabades les restriccions d’ocupació en les activitats esportives que se celebren a l’aire lliure. “Recuperem el cent per cent dels aforaments en esdeveniments culturals, activitats esportives a l’aire lliure i l’hostaleria. Serà imprescindible, això sí, l’ús de la mascareta”, va assenyalar Aragonès. Entrarà en vigor a partir de divendres. Els recintes esportius a l’aire lliure de la resta de l’Estat ja podien omplir el 100% de l’aforament, però a Catalunya el Procicat mantenia un percentatge del 60%. Amb les mesures que es van prendre ahir, l’aforament als recintes tancats queda al 80%.

Un fet que els clubs catalans van acceptar amb resignació malgrat que no els acabava d’agradar perquè estaven en inferioritat respecte dels altres equips. Només cal recordar quin ambient hi havia al Wanda Metropolitano ja ple en el duel contra el Barça. Amb aquesta mesura, el club blaugrana, per tant, tindrà permís per obrir el Camp Nou a tot el públic per al partit d’aquest diumenge contra el València (21 h), el primer de tres duels consecutius a l’estadi en només una setmana i que acabarà amb el clàssic contra el Madrid, el 24 d’octubre (16.15 h). Entre el València i el Real Madrid, rebrà el Dinamo de Kíev en la Champions, el dimecres 20 (18.45h). De cara al clàssic també està previst que torni la grada d’animació al Camp Nou, i ben segur que amb l’estadi ple i amb aquest espai ja en funcionament, l’ambient que es viurà contra l’etern rival serà el de les grans ocasions.

L’Espanyol té el pròxim partit a l’RCDE Stadium dilluns, contra el Cadis (21 h). A segona A, el Girona podrà reobrir tot l’aforament de Montilivi per rebre dissabte l’Osca (16 h).

A la primera divisió femenina, el primer partit que afrontarà el Barça sense restriccions d’aforament a l’estadi Johan Cruyff serà molt atractiu, perquè és el que l’enfrontarà a la Real Sociedad, el dia 31 d’octubre. El conjunt basc, com el blaugrana, no ha cedit ni un dels 18 punts en joc a la màxima categoria.

Els estadis catalans no podien tenir l’aforament complet des d’abans de l’inici de la pandèmia, el març del 2020.

El 80% als pavellons

El president de la Generalitat va explicar també que els recintes esportius tancats podran incrementar l’aforament, però encara hi haurà restriccions. Concretament, podran ocupar el 80% de l’aforament. Fins ara, als pavellons es podia ocupar el 70% dels seients, però amb un límit màxim de 3.500 espectadors.

BARÇA

La mesura arriba quan té tres partits seguits al Camp Nou, un d’ells el clàssic

ESPANYOL

El seu proper partit a l’RCDE Stadium serà dilluns que ve contra el Cadis

AL JOHAN CRUYFF

El primer duel del Barça femení a casa serà contra la Real, que també ha fet els 18 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)