2a divisió FEF

Comença el procés per fer fora el Lleida del Camp d’Esports

El club té 10 dies per presentar al·legacions, però té gairebé impossible convèncer l’Ajuntament, que vol iniciar els tràmits al desembre

Els jugadors i tècnics del Lleida Esportiu continuen sense cobrar aquesta temporada, però aquest ja ha passat a ser el mal menor del club. I és que l’alcalde de Lleida Miquel Pueyo ha confirmat avui que s’inicia el procés de resolució del conveni de cessió d’ús del Camp d’Esports amb l’entitat, que es podrà fer efectiu a mitjans de desembre. Abans, però, el Lleida té un termini de 10 dies hàbils per presentar al·legacions que justifiquin que s’ha complert amb el que marca el conveni. No ho tindrà gens fàcil, i és que l’ajuntament va encarregar un informe sobre el compliment dels acords signats i té detallats tots els “greus incompliments” que ha realitzat el Lleida Esportiu.

“Jo mateix i alguns dels portaveus ho hem expressat de forma molt clara. Ja n’hi ha prou. Aquesta és la conclusió de la comissió que faig meva i en la qual hem coincidit. Crec que els grups municipals i els regidors no adscrits estem tots plenament alineats en una direcció que és la que creiem que defensa millor els interessos de la ciutat i d’un bé públic com és el Camp d’Esports. Creiem que és el que correspon fer, perquè també serveixi com a exemple i demostració que les administracions públiques quan defensem béns comuns, en aquest cas la imatge de la ciutat, el Camp d’Esports i l’interès de l’esport base, sabem ser serioses i severes”, ha afirmat Pueyo.

Els incompliments del conveni segons l’informe de l’ajuntament

– Incompliment de l’obligació de destinar les instal·lacions objecte de cessió a la pràctica d’esport base, ja que l’ús del Camp d’Esports i l’Annex es limita al primer equip. També es té en compte la progressiva pèrdua d’equips de formació que ha patit el club en les darreres temporades passant d’11 a 6 equips i, en conseqüència, la pèrdua de pes de l’entitat en la pràctica de l’esport de base.

–Incompliment de l’obligació de fer un manteniment ordinari adequat de les instal·lacions. L’Ajuntament ha hagut d’assumir fins a 95 actuacions de manteniment ordinari al Camp d’Esports a requeriment del club des de l’any 2018.

–Incompliment de l’obligació d’eximir del pagament de les quotes establertes a infants amb aptituds que no puguin pagar-les.

–Incompliment de l’obligació d’exhibir publicitat del suport de l’Ajuntament de Lleida en totes les activitats organitzades pel club.

–Incompliment de les seves obligacions fiscals i socials. El club no ha aportat en el termini fixat els certificats d’estar al corrent de pagament amb la Tresoreria de la Seguretat Social i l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i, segons va anunciar la mateixa AEAT amb data de 31 de desembre de 2019 devia 1.587.075,99 euros. També es tenen en compte els incompliments en el pagament de les nòmines admès pel mateix club.

–Incompliment de l’obligació d’acord amb l’Ajuntament les modificacions que alterin de forma important el conveni, ja que no es va comunicar la recent fusió amb el Grup Elias Futsal, que ha comportat la transformació del Lleida Esportiu en una nova entitat amb nou número d’identificació fiscal.

–Canvis substancials de les circumstàncies que propiciaren la cessió de les instal·lacions i pèrdua de l’interès públic. Des de la signatura del conveni, l’impacte de l’activitat social, esportiva i econòmica del club s’ha anat diluint i també ha perdut suport social. A més, es considera l’impacte negatiu en la imatge de la ciutat i de l’Ajuntament per l’escorcoll dut a terme per la Guàrdia Civil al Camp d’Esports el passat 5 d’octubre, en el marc d’una investigació judicial per delictes de frau contra la Seguretat Social. Tot això fa difícilment sostenible que el conveni continuï essent una eina orientada a l’interès públic.

–Incompliment de les obligacions de justificació de les subvencions concedides per l’Ajuntament per la substitució de la gespa natural del Camp d’Esports. Des de l’any 2018 no s’ha pogut abonar al Lleida Esportiu les subvencions acordades perquè l’entitat no ha presentat els justificants corresponents i perquè no està al dia de les seves obligacions fiscals i amb la Seguretat Social. En total, les subvencions retingudes sumen 238.443 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)