Champions

La UEFA trasllada la final de la Champions de Sant Petersburg a París

La UEFA ha decidit que Sant Petersburg no aculli la propera final de la Champions el 28 de maig després de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i el matx es jugarà a París a l’estadi de França a Saint-Denis, a les 21.00 hores.

El Comitè Executiu de l’organisme, convocat ahir de manera urgent després de la incursió militar russa al territori d’Ucraïna i “la greu escalada de la situació de seguretat a Europa”, va comunicar aquesta mesura després de condemnar enèrgicament l’acció de l’exèrcit de rus.

L’Executiu, del qual formen part entre altres el president de la Federació Russa, Aleksandr Dyukov, i el de la Ucraïnesa, Andrii Pavelko, també va decidir que els clubs i les seleccions nacionals russes i ucraïneses que competeixen en competicions de la UEFA hauran de jugar les seves partits a casa a seus neutrals fins a nou avís.

En un comunicat, la UEFA va mostrar el seu agraïment i reconeixement al president de la República Francesa, Emmanuel Macron, pel suport personal i el compromís perquè el partit més prestigiós del futbol de clubs europeu es traslladi a França en un moment de crisi sense precedents. “Juntament amb el govern francès, la UEFA recolzarà plenament els esforços de les múltiples parts interessades per garantir la provisió de rescat per als jugadors de futbol i les seves famílies a Ucraïna, que s’enfronten a un terrible patiment humà, destrucció i desplaçament”, va afegir .

El canvi de seu de la final de la Lliga de Campions és el tercer que la UEFA decideix de manera consecutiva, després dels de les temporades anteriors per la pandèmia.

A la temporada 2019-20, en què el títol es definiria a Istanbul, es van disputar a partit únic els partits des de quarts de final a Portugal i la final es va jugar a Da Luz amb victòria del Bayern sobre el PSG.

I a la campanya 2020-21, en què novament la final s’havia de jugar a la ciutat turca, el títol s’ho van jugar el Chelsea, que va ser campió, i el Manchester City, a l’estadi Do Dragao de Porto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)