Mundial

Sorpresa; Itàlia, fora del mundial

Sorpresa majúscula en la repesca europea per ser al mundial del Qatar. Com ja li va passar en l’anterior mundial de Rússia 2018, Itàlia tampoc jugarà la propera cita mundialista. La recent campiona d’Europa ha perdut aquesta nit contra Macedònia del Nord (0-1) amb un gol de Trajkovski al minut 92 i diu adeu al torneig de seleccions.

Macedònia del Nord se les veurà en la final de la repesca doncs amb Portugal que s’ha imposat a Turquia (3-1). L’equip de Fernando Santos però ha acabat demanat l’hora després d’una bona primera part. I és que amb gols d ’Otavio (15’) i Diogo Jota (42’), a centrada de l’autor del mateix Otavio, l’equip lusità ha encarrilat una victòria que se li ha complicat després del descans. Burak Yilmaz (65’) ha escurçat distàncies i ell mateix, en el tram final ha tingut l’empat en un penal que ha xutat a fora. Nunes (94’) ha acabat sentenciant.

Pel què fa a Gal·les l’estrella ha estat Gareth Bale. Inèdit amb el Madrid, Bale ha marcat dos golassos (25’ i 51’) per liderar el triomf dels seus que s’enfrontaran a Escòcia o Ucraïna per un lloc al mundial.

D’altra banda, el Suècia- República Txeca, ha acabat sense gols, i s’ha resolt a la pròrroga. La victòria ha estat pels suecs, que amb una diana de Quaison (110’) han segellat l’accés a la final, on els espera Polònia.

Del Portugal-Macedònia del Nord i del Polònia- Suècia, en sortiran dimarts dos mundialistes. Del Gal·les -Ucraïna/Escòcia, sortirà el tercer i últim europeu, però primer s’ha de disputar el matx entre ucraïnesos i escocesos, encara amb data per confirmar.