Territorial

El futbol, a les urnes

Eleccions. Els clubs catalans estan citats a escollir avui el president de la federació, amb Joan Soteras, Juanjo Isern, Àlex Talavera i Pep Palacios. Les votacions són de les 10 del matí a les 7 de la tarda, en 14 centres del país

El procés electoral a la Federació Catalana de Futbol, que va començar amb l’assemblea de convocatòria el 22 d’abril a Mataró, té avui el punt culminant. Els clubs catalans estan citats a les urnes –repartides en 14 seus entre la central, les delegacions i subdelegacions comarcals– per escollir president. Les votacions es poden fer entre les 10 del matí i les 7 del vespre, per després fer el recompte que determini quin dels quatre aspirants ocuparà el càrrec. Han arribat al final de la cursa electoral els quatre protagonistes que la van començar, i que van superar el primer gran escull, la presentació de com a mínim 121 avals per convertir-se oficialment en candidats. Ho van aconseguir Joan Soteras (840 avals presentats), Àlex Talavera (700), Juanjo Isern (685) i Pep Palacios (212). Soteras aspira a allargar el seu pas per la presidència, que ocupa des del 2018; i els altres candidats volen rellevar-lo.

Onze anys després

Feia onze anys que els clubs no estaven citats a les urnes per escollir un president, des que Andreu Subies va superar Jaume Llauradó per 71 vots. Cinc anys més tard, Subies va ser reelegit com a candidat únic. Joan Soteras va rellevar Subies el juliol del 2018, i al cap de dos mesos el sabadellenc va ser nomenat president, també com a únic candidat, i va començar el mandat que ara ha acabat.

Les primeres eleccions a la presidència es van fer el 1981, amb la victòria d’Antoni Guasch –successor de Pablo Porta– davant de Pere Arcas. Van passar 24 anys fins a unes altres eleccions, entre Jaume Roura i Jordi Roche, que van impulsar el gironí a la presidència, tot i que va haver de passar per una repetició electoral. Avui, els clubs decidiran qui és el 56è president de la federació.

BARCELONA
(seu central)
GIRONA
(delegació)
LLEIDA
(delegació)
TARRAGONA
(delegació)
TERRES DE L’EBRE
(delegació a Tortosa)
Subdelegacions comarcals:
VILANOVA DEL CAMÍ, MANRESA, MATARÓ, CORNELLÀ DE LLOBREGAT, VIC, VILAFRANCA DEL PENEDÈS, SABADELL, GRANOLLERS I TERRASSA
Horari de votacions:
De 10 h a 19 h
Joan Soteras
des del 2018
Andreu Subies
2011-2018
Jordi Casals
2009-2011
Ricard Campoy
2008-2009
Jordi Roche
2005-2008
Josep M. Vallbona
2005
Jaume Roura
2001-2005
Antoni Puyol
1989-2001
Antoni Guasch
1975-1989
Pablo Porta
1964-1975

Joan Soteras

L'Esportiu

Guanya el futbol, Guanyes tu ha estat el lema de la campanya del sabadellenc, president de la federació catalana des del 2018 en substitució d’Andreu Subies. “Hem d’acabar la feina que la pandèmia va aturar”, explicava Soteras en una entrevista a aquest diari. Explica que vol desenvolupar un pla de competició “més agressiu, més modern i al nivell dels més avançats d’Europa” i assegura que és “la candidatura de la concòrdia i de la mà allargada”.

Juanjo Isern

L'Esportiu

Un canvi amb experiència és el lema triat per a la campanya de Juanjo Isern, que va ser vicepresident de la federació catalana durant una dècada, també amb Soteras, tot i que va plegar per desavinences. “Cal una proposta altruista en benefici dels clubs”, explicava Isern en una entrevista. A més de prometre “un estalvi econòmic” als clubs, assegurava: “Hem de recuperar l’esperit romàntic que el president dels presidents ha de donar exemple.”

Àlex Talavera

L'Esportiu

Els clubs, primer és el lema de la campanya d’Àlex Talavera, que al febrer va tancar una etapa d’una dècada en la presidència del Cornellà per centrar-se en l’aspiració de dirigir la federació catalana. “Cal millorar la condició dels clubs i més proximitat”, explicava en una entrevista a aquest diari. Partidari de reduir la despesa de la federació, indicava: “No volem una federació que estigui judicialitzada ni polititzada. Volem una federació de la gent del futbol.”

Pep Palacios

L'Esportiu

El canvi de debò, proclamava el lema de campanya de Pep Palacios, exjugador professional de bàsquet i president i fundador de l’Atlètic Sant Just. “Hem vingut per trencar amb els blocs de sempre”, assegurava en una entrevista a aquest diari. “Això és com una baralla de famílies entre els que són a dins i els que hi eren, i la nostra família és el futbol”. És partidari de crear un segon grup de tercera FEF per resoldre “l’embús”, que hi ha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)