Champions

Una vida extra

Champions. Estancat, després del seu irregular pas pel Barça i el seu fracàs a la Juve, Arthur Melo té una nova oportunitat de mostrar-se al Liverpool

“Em recorda Xavi.” No són paraules de qualsevol. És Leo Messi, el 2018, parlant d’Arthur Melo (Goiânia, Brasil, 1996), just quan el brasiler va arribar al Barça. “Té un estil molt semblant, no perd cap pilota”, va afegir l’argentí sobre un futbolista que va caure de peu al club blaugrana. I és que Arthur va encaixar de meravella a can Barça; era un migcampista segur, que donava continuïtat i fluïdesa al joc, que sabia trobar els espais, el company desmarcat, capaç fins i tot de rebre entre línies i girar-se, i de seguida va connectar amb la filosofia de l’entitat. Tenia només 22 anys quan hi va aterrar procedent del Gremio, amb qui havia guanyat la copa Libertadores i, de culer, se li entreveia un futur esplendorós. Però les lesions, seguides d’un posterior rendiment irregular, van fer que Ernesto Valverde (2018/19) li perdés la confiança; tampoc Quique Setién (2019/20) hi va comptar gaire, i l’estiu del 2020 va acabar traspassat a la Juventus, en el controvertit intercanvi amb Miralem Pjanic.

A Itàlia tampoc es va enlairar. Ni Andrea Pirlo (2020/21) primer, ni Massimiliano Allegri (2021/22) després, hi van tenir fe i la carrera del que havia estat una promesa s’havia estancat. Pintava malament, tot plegat, per a Arthur, fins que per sorpresa Jürgen Klopp, l’últim dia d’aquest mercat, va trucar-li perquè s’enrolés al seu Liverpool, un dels millors equips d’Europa. “És un somni”, va expressar Arthur, il·lusionat, un cop a Merseyside no fa ni una setmana, cedit amb opció de compra. “Que per què podem aconseguir un jugador com aquest cedit? Doncs perquè no va funcionar a la Juventus. Però ho veig més aviat positiu perquè el potencial encara hi és. Té 26 anys”, va indicar Klopp, justificant el seu fitxatge. “Ens donarà ritme, és molt bon passador, té velocitat amb la pilota, és segur i és molt bo en zones reduïdes”, hi va afegir el tècnic alemany, confiat que rutllarà de red. “És evident que juguem diferent de la Juve i tots pensem que pot encaixar bastant bé”, va concloure el tècnic, que podria alinear-lo avui, en l’estrena a la Champions al feu del Nàpols (21 h), en el que seria el debut del brasiler, que lluirà el dorsal 29, un número especial per a ell ja que va ser el primer que va portar com a professional al Gremio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)