1a divisió

Jornada en suspens

Lliga femenina. Els equips que obrien ahir la jornada hi van comparèixer, però l’absència de les àrbitres va provocar la cancel·lació dels partits

L’amenaça del comitè tècnic arbitral de la lliga professional femenina es va fer realitat en tots els partits que ahir inauguraven la primera jornada de la nova temporada. Cap àrbitra ni àrbitra assistent es va presentar al partit que li havia estat assignat, tot i que les jugadores de tots els equips sí que van sortir a la gespa per fer acte de presència i no jugar-se cap penalització, però sense professionals dirigint els partits no es podia disputar cap enfrontament.

El més probable és que es repeteixi la mateixa situació en els altres quatre partits previstos per avui diumenge, entre els quals hi ha el derbi català que protagonitzaran el Barça i el Llevant-les Planes a Sant Joan Despí. Markel Zubizarreta, mànager esportiu del Barça femení, va declarar que l’equip culer es presentarà per jugar el partit: “Tota la planificació dels entrenaments està basada a jugar i els perjudicats de tot això són les jugadores i el cos tècnic, que fa un mes i mig que treballen.”

Pel que fa al conjunt baixllobregatí, l’entrenador Ferran Cabello va opinar que els equips han complert amb tots els terminis establerts. “Hem aguantat algunes coses com la presentació del calendari i aquesta és una situació més que fa que no puguem exercir la nostra activitat”, hi afegia.

Les col·legiades van optar per fer vaga com a reivindicació per unes condicions contractuals millors, a l’altura dels companys masculins. Unes demandes que arriben quan la competició femenina es professionalitza per primera vegada i, per tant, s’entén que tot aquell treballador que en formi part hauria de gaudir d’una situació laboral adient.

Després que tots els òrgans implicats, com la Federació Espanyola de Futbol, el CSD i la Liga F, mantinguessin converses per solucionar el conflicte, no es va arribar a cap acord i el comitè arbitral va anunciar una roda de premsa prevista per demà per exposar els motius de l’aturada de l’activitat.

Convocatòria del Barça

Tot i la gran incertesa que envolta també els partits previstos per avui, el tècnic blaugrana, Jonathan Giráldez, va anunciar ahir la llista de jugadores convocades per a la primera jornada de lliga, en que s’enfronten amb l’altre equip català de la màxima categoria femenina, el Llevant-les Planes, que acaba d’ascendir. Van entrar en la convocatòria Paños, Paredes, Codina, María León, Pina, Crnogorcevic, Marta, Graham, Patri, Bronze, Rolfö, Paralluelo, Geyse, Oshoala, Walsh, Nuria, Engen, Gemma i Emma. Si el partit finalment s’acaba disputant, serà una oportunitat per veure en acció les noves incorporacions vestint la samarreta blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)