Champions

Un nom forjat a Suècia

Champions. Graham Potter, que debuta avui amb el Chelsea, va posar-se en els focus entrenant l’Östersunds FK, que va pujar de quarta a primera

La història del nou entrenador del Chelsea, Graham Potter (Solihull, Anglaterra, 1975), no és comuna. Futbolista professional a Anglaterra durant tretze temporades, encara que només una a la Premier League –la resta van ser en divisions inferiors–, el nom com a tècnic va fer-se’l a Suècia. Corria l’any 2011 quan, a 36 anys, retirat, apartat dels focus i treballant com a entrenador a la Universitat de Leeds, va rebre una trucada de Daniel Kindberg, el director esportiu de l’Östersunds FK, un equip suec que acabava de baixar a la quarta categoria, i, seduït pel projecte, ambiciós, hi va fer cap. Juntament amb la seva dona, que com ell també va deixar la feina, i el seu fill, van canviar de vida i van anar a Suècia. I allà va triomfar: va guiar l’equip a dos ascensos consecutius fins a la segona divisió i, tres temporades després a segona, va aconseguir portar-lo a primera, a l’Allsvenskan. Un cop a dalt, no es va aturar fins a arribar a l’Europa League, i ja va ser llavors, gairebé vuit anys després, quan va cridar l’atenció dels clubs del seu lloc natal. El 2018, el Swansea el va contractar, i l’any següent, el 2019, va fitxar pel Brighton & Hove Albion, on va confirmar-se en la Premier i en les tres temporades que el va dirigir va assolir la permanència amb un estil atractiu, on la pilota és la base de tot. Relleu de Thomas Tuchel, se li presenta ara l’oportunitat d’entrenar un colós com el Chelsea, amb qual debutarà avui (21 h) a Stamford Bridge contra el Salzburg.

El Real Madrid, a casa

Sense els lesionats Karim Benzema, Lucas Vázquez i Eder Militao els blancs reben (21 h) el Leipzig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)