Mundial

Robert Martínez

Connexió Lisboa

Haurà de decidir sobre la continuïtat de Ronaldo

És el primer seleccionador de Portugal de parla no lusitana en 101 anys d’història

É preciso perder para depois se ganhar e mesmo sem ver, acreditar. Aquests versos d’un fado de Mariza, una de les cantants portugueses més famoses, bé podria acompanyar el nomenament de Robert Martínez com a nou seleccionador lusità, i és que el decebedor paper de Bèlgica en el darrer mundial, en què no va superar la fase de grups i només va aconseguir marcar un gol, va precipitar la sortida del català del combinat que dirigia des del 2016. La destinació escollida ha estat un altre equip nacional, el de Portugal, amb què ja pensa a ser campió d’Europa, tal com va deixar anar ahir durant la seva presentació: “Cal somiar molt alt.” Martínez va explicar que “la intenció de la federació va ser molt clara ja en el primer contacte” i que va acceptar la proposta perquè creu “en el projecte, en el jugador portuguès” i té “molta il·lusió per créixer junts”.

El de Balaguer va dir que té pendent parlar amb els 26 escollits que van ser a Qatar, entre ells, Cristiano Ronaldo, la continuïtat del qual amb l’equip tuga s’aguanta per un fil. Martínez va assenyalar, prudent, que no pren “decisions als despatxos sinó al terreny de joc” i va afegir que el jugador de l’Al-Nassr ja suma 19 anys a la selecció i “mereix un gran respecte”. Una altra de les controvèrsies que haurà d’afrontar és que el català s’ha convertit en el primer seleccionador de parla no lusitana en els 101 anys d’història de futbol portuguès, cosa que no ha caigut gaire bé a una part de l’opinió pública, ja que els portuguesos són molt gelosos de la seva cultura i tradicions, i més en un moment en què hi ha una bona fornada d’entrenadors autòctons sol·licitats fronteres enfora. Els dubtes sobre la figura de Robert, però, continuen pel fet que el tècnic hagués tingut a disposició la millor generació de futbolistes belgues i no guanyés cap títol, tot i que l’entrenador català va recordar que “Bèlgica va ser número u del rànquing FIFA durant quatre anys”.

Amb contracte fins al 2026, l’entrenador català va anunciar que incorporarà “un adjunt portuguès amb carrera internacional” que l’ajudi a liderar un planter amb noms com Rúben Dias, Bernardo Silva o Joao Félix. El repte més proper és la classificació per a l’Eurocopa del 2024, que comença amb un partit contra Liechtenstein el 23 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)