Champions

Igual, però molt diferent

Champions League. Com el curs passat, el Madrid jugarà contra el Chelsea en els quarts i li podria tocar el City a semifinals, però sempre amb la tornada a fora

El camí fins a la final de la Champions League del proper 10 de juny a Istanbul ja està marcat. El sorteig que es va celebrar ahir a Nyon va servir per dictaminar la sort dels últims vuit supervivents, i el destí ha preparat dos camins completament diferents fins al partit decisiu per aixecar l’orelluda. I és que tots els grans favorits van quedar enquadrats a la mateixa banda, mentre que a l’altra el camí sembla molt més accessible. Bàsicament perquè només el Benfica pot evitar que un equip italià disputi la final de la Champions, ja que el Milan i el Nàpols s’enfrontaran entre ells, amb la tornada al Diego Armando Maradona, i el guanyador jugarà la semifinal contra el vencedor de l’eliminatòria entre el Benfica i l’Inter, amb la tornada a terres italianes –el sorteig ho va definir al revés, però la incompatibilitat entre Inter i Milan va fer canviar l’ordre dels partits.

Ja és un clàssic

Lògicament, això vol dir que el Madrid, actual campió, tindrà un camí força complicat si vol ser a la final d’Istanbul i aspirar a guanyar la seva quinzena Champions. Els blancs, com ja va passar la temporada passada, s’enfrontaran en els vuitens de final al Chelsea, que és l’últim equip que el va eliminar de la competició en la semifinal del curs 2020/21, quan els anglesos van aixecar el títol.

El guanyador del duel entre el Madrid i el Chelsea s’haurà d’enfrontar a un dels grandíssims favorits, i és que el sorteig va determinar que el Manchester City i el Bayern s’enfrontin en els quarts de final, en el que serà un nou retrobament entre Pep Guardiola i els bavaresos, que tindran l’avantatge teòric de jugar la tornada al seu camp.

Això vol dir que el Madrid podria arribar a repetir el camí que va tenir fins a la final de la Champions del curs passat, en què va superar el Chelsea en els quarts de final i el Manchester City en la semifinal. Aquesta vegada, però, el camí serà encara molt més complicat per als de Carlo Ancelotti, ja que aquesta vegada els blancs hauran d’afrontar sempre la tornada a domicili. D’aquesta manera, el factor Santiago Bernabéu, que va ser clau en les remuntades del curs passat, perdrà bona part del protagonisme.

Difícil per al Sevilla

Ahir a Nyon també es van sortejar les últimes eliminatòries de l’Europa League, i el Sevilla, l’únic representant que hi queda viu de la lliga espanyola, no va tenir sort. Com va passar a la Real Sociedad en la fase de grups, al Barça en la prèvia dels vuitens de final i al Betis en els vuitens, el Sevilla s’enfrontarà al Manchester United, i ho farà amb la tornada a Old Trafford. En cas de superar l’eliminatòria, l’últim obstacle per als de Sampaoli per ser a la final de Budapest serà el guanyador de l’eliminatòria entre el Juventus i l’Sporting.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)