Més futbol

FEDERACIÓ CATALANA

Catalunya-Hondures, el 28-D

La federació va fer públic ahir l'acord amb el combinat centreamericà

El partit, poc atractiu, es jugarà el dia 28 de desembre a Montjuïc

La setmana vinent, la FCF farà la presentació oficial del partit i en dirà els preus

S'ha fet esperar, i molt, però la Federació Catalana de Futbol ha lligat, per fi, el rival de Catalunya per al partit del dia 28 de desembre a l'olímpic de Montjuïc. Després d'un grapat de moratòries, l'ens federatiu va emetre ahir a la tarda un comunicat oficial en què es confirmava que Hondures s'enfrontarà amb la selecció catalana en el tradicional partit nadalenc, en un duel, la veritat, poc mediàtic. Com a mínim, segur que tindrà molt menys atractiu que el partit d'ara fa un any al Camp Nou, en què la selecció catalana de Johan Cruyff va jugar contra l'Argentina de Diego Armando Maradona (4-2), en un amistós, recordem-ho, que El Pelusa, sancionat per la FIFA, va haver de seguir des de la graderia.

Catalunya no jugarà contra una campiona del món, però com a mínim ho farà contra una selecció present en l'última cita mundialista de Sud-àfrica. El combinat centreamericà ha estat finalment l'afortunada d'una cerca exhaustiva i plena d'entrebancs. I és que la federació catalana, segons el comunicat, s'ha posat en contacte amb més d'una cinquantena de seleccions, amb les quals no s'ha pogut arribar a cap acord. La falta de dates en un calendari ajustat al mil·límetre ha estat un dels problemes principals amb què ha topat la federació; l'altre, el baix pressupost per organitzar el partit. Seleccions com ara l'holandesa, per exemple, tenen establert per contracte amb els clubs del seu país no jugar fora de les dates FIFA. Alemanya, Sèrbia, Suïssa i França, amb les quals també s'ha contactat, tenen la majoria d'internacionals de vacances el 28-D i d'altres com ara el Brasil i Itàlia queden, lògicament, fora del pressupost. Fa unes setmanes, l'escollida era Xile, però els canvis en la presidència de la Federació de Futbol Xilena van trencar el principi d'acord.

Tot i així, la FCF admet que tot i que aquest cop no ha estat possible, sí que ha adquirit el compromís de seleccions com ara la mateixa Xile, Holanda, Escòcia i Rússia per buscar una data adient per poder jugar un amistós contra la selecció catalana en el futur.

La presentació, el dia 9.

Si no hi ha cap canvi d'última hora, la Federació Catalana de Futbol farà la presentació oficial del partit el pròxim dia 9 de desembre. Serà llavors quan comuniqui a partir de quin dia es posaran les entrades a la venda i els preus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)