Més futbol

Un any de números vermells a la Federació Catalana de Futbol

La FCF tancarà el 2010 amb dèficit després que el Barça no hagi pagat res

Es comptava amb els anhelats 375.000 euros per equilibrar el balanç

Es té la seguretat que no caldrà fer front a les exigències d'AFA i Asisa

Borja Rovira
TRESORER DE LA FEDERACIÓ
«Acabarem l'any 2010 amb dèficit després que a finals del mes passat es confirmés que el Barça no ens pagava. Rosell va dir que no hi havia ni un euro a les arques»
«La intenció d'aquesta junta és que el dèficit no afecti la subvenció actual del futbol base»
«De tota manera, no està descartat que s'arribi a un acord amb el Barça amb unes altres xifres»
«El mes de gener que ve es tancarà un acord de patrocini amb Movistar»

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va saber fa un mes aproximadament que el conveni que s'havia signat amb el Barça durant l'etapa de Joan Laporta no arribaria finalment a bon port. Aquest conveni, que havia de servir per garantir la mutualitat del futbol base, i que en el seu moment va vendre's com una excel·lent notícia econòmica, suposava dos ingressos de 375.000 euros cadascun. El primer s'havia de cobrar cap al mes d'octubre, i amb aquests diners s'havia d'equilibrar el pressupost del 2010, i el segon havia d'arribar al febrer de l'any que ve. La negativa del nou president del Barça, Sandro Rosell, a fer front a aquesta subvenció, adduint que a can Barça no hi ha ni un euro, ha fet constatar també que el panorama a la federació no és gaire diferent. Així, el 2010 serà un any de números vermells.

A finals de la setmana passada, el tresorer Borja Rovira confirmava que la federació clourà l'exercici amb dèficit, però no va tancar les portes a un acord amb el Barça, si bé en uns altres termes. «No seran les mateixes xifres, però continuarem treballant per un acord; hem enviat al Barça tota la documentació necessària explicant que aquests diners que rebríem anirien directament al futbol base. En qualsevol cas, es treballarà perquè el dèficit d'enguany no repercuteixi en la mutualitat del futbol base», ha explicat Rovira. Des d'altres sectors, en canvi, s'ha fet palès el temor que no hi haurà prou diners per pagar la cobertura sanitària del futbol català en el futur.

Un últim repàs.

Demà passat l'àrea econòmica de la federació es reunirà per fer un últim repàs a l'exercici d'enguany. La reunió es farà un cop celebrat el partit contra Hondures, una cita en què s'ha filat molt prim per respectar el pressupost i per no allargar més el braç que la màniga. Amb els drets de televisió, que pugen a uns 125.000 euros, només caldrà vendre unes 10.000 entrades per quadrar números, ja que el cost de portar Hondures és d'un quart de milió d'euros aproximadament. Abans d'ahir ja hi havien unes 7.000 entrades venudes.

Borja Rovira també va avançar que el mes de gener es tancarà un acord de patrocini amb Movistar, una bona notícia veient l'actual situació. Cal recordar que en la darrera junta directiva va dimitir el vicepresident de l'àrea de màrqueting, Lluís Carrasco, una persona de la qual s'esperava que potenciés molt aquest departament.

Confien no perdre cap litigi.

La polèmica al voltant de la clàusula del partit contra l'Argentina i la reclamació econòmica que en fa l'Associació del Futbol Argentí (AFA), que seria aproximadament d'uns 300.000 euros, no treu la son en aquests moments a la FCF. «Creiem que no els podem reclamar i que tenim la raó», explica el tresorer.

Per últim, l'asseguradora Asisa també ha reclamat un deute deu vegades superior al reconegut per la federació, que fa uns mesos va presentar un acord amb una altra asseguradora, Aresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)