Més futbol

FUTBOL CATALÀ

Goalkeepers: «Sense gol, sí que hi ha futbol»

Cinc porters del futbol català s'han posat a treballar per reivindicar la seva demarcació i formar nous porters a través de l'escola que han creat: Goalkeepers

«Tothom somia a marcar el gol perfecte, però nosaltres a aturar-lo.» És el lema que comparteixen David Pecharromán, Marc Ramírez, Luis Vázquez, Rubén García i Albert Serra, porters que fins fa poc podíem veure a la porteria d'algun dels equips del territori català i que ara treballen per reivindicar la figura de l'habitual dorsal número u dels equips. Des de fa un parell d'anys aquests cinc apassionats del futbol van decidir convertir una idea en projecte: muntar una escola de porters. I dit i fet. El novembre del 2008 naixia l'escola de porters Goalkeepers, una empresa esportiva dedicada a la formació i entrenament específic de porters. Des de l'experiència que els ha deixat les seves trajectòries, els seus èxits, les seves derrotes, els seus partits, les infinites hores d'entrenament; des del coneixement també adquirit a còpia d'estudis i com a monitors en l'escola de porters Navas (entrenador de les categories inferiors de l'Espanyol) però sobretot la voluntat de donar a futurs porters el que ells no han tingut i cuidar l'abandonada figura del porter, s'ha alçat Goalkeepers, que en els darrers dies ha agafat un volada imparable.

Ahir van clausurar un campus de tres dies de durada en què gairebé han doblat el número de participants respecte a l'anterior temporada, i el 24 de desembre gairebé uns 200 nens i joves –entre 6 i 18 anys–, que aspiren a ser un dels porters més admirats en el futur, es concentraven per rebre una classe gratuïta per part dels components de Goalkeepers i els molts col·laboradors. Ho feien en un dels camps de la Vila Olímpica, l'escenari que ha substituït la seu inicial i instal·lacions del Sant Andreu i que ara, dia a dia, és l'aparador d'actuació i formació dels prometedors futbolistes. La Vila Olímpica es va convertir en un dels clubs col·laboradors amb Goalkeepers i un dels que també, juntament amb el Mataró i el Júpiter, han decidit comptar amb els seus serveis perquè els tots els porters del seu futbol de base imparteixin la seva doctrina i ensenyament.

L'essència i el fonament de Goalkeepers són clars. «Ensenyem el que hem après, ja que a nosaltres no ens va entrenar ningú. Sortíem amb la pilota i ens xutaven. Si paràvem bé i sinó doncs mala sort», explica Luis Vázquez, el director de l'escola. Albert Serra també envia un missatge perquè l'afició reflexioni. «És injust criticar un porter si l'entrenador no ha tingut interès per ell i no li ha ensenyat. Escridassar-lo per un error si no li expliques els motius o com pot millorar no té lògica.»

Amb Goalkeepers, que pretén ser l'escola de referència de Barcelona, aquest trist desgreuge amb la figura del porter volen que s'acabi. La il·lusió la tenen i el somriure dels nens, que diuen que són «unes esponges», els esperona encara més a crear el futur Iker Casillas, Victor Valdés o Kameni.

ELS COMPONENTS DE GOALKEEPERS

DAVID PECHA:
Va iniciar-se al Mataró, va passar pel Sant Gabriel i l'Espanyol, amb el qual va jugar en el filial a segona B. També ha estat internacional espanyol sub-16. Actualment ha decidit posar un parèntesi i dedicar-se als estudis universitaris i a Goalkeepers.
MARC RAMÍREZ:
Els seus inicis van ser en l'Alzamora i després de passar per diversos equips va aterrar al Sant Andreu en l'edat de juvenil i després va jugar en la Damm i el Badalona. D'amateur ha estat al Castelldefels i al Montacada. Ha deixat el futbol per les lesions i ha passat a dedicar-se a l'escola de porters.
LUIS VÁZQUEZ:
El seu primer equip va ser l'Alzamora abans de passar per l'Espanyol, Horta i Damm en l'etapa de juvenil. Com a amateur ha jugat al Poble Sec, Masnou i Horta.
RUBÉN GARCÍA:
Ha estat porter en el Sant Andreu Condal, la Damm, el Barça, l'Espanyol i va acabar a la Ferran Martorell, on va optar per penjar els guants i dedicar-se a entrenar porters.
ALBERT SERRA:
Les seves primeres aturades van ser a La Salle, el Granollers, el Badalona i el Mataró. Com a amateur va jugar al Canovelles i el Vilassar de Mar, i actualment està en el Lloreda però sense minuts. Ara se centra en l'escola.
LORENA BRAVO:
Dissenyadora gràfica i webmaster. Goalkeepers ha envaït les xarxes socials perquè el ressò sigui imparable.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)