Nàstic

2a DIVISIÓ A

NÀSTIC

El progrés dinàmic

El Nàstic millora amb Oliva el bon nivell defensiu de Luis César (1 gol encaixat en els últims 4 partits) i creix en atac a partir de la mobilitat

El Nàstic ha reaccionat en els últims partits i millora la situació en la classificació, a tres punts dels llocs de descens. Després del mal debut –6-1 a Granada–, el tècnic Joan Carles Oliva presenta millors números, i amb ell l'equip acaba d'encadenar dues victòries per primera vegada. El Nàstic buscava un revulsiu amb el canvi a la banqueta, sobretot en forma de bons resultats i, de moment, l'ha trobat. Oliva no ha introduït grans modificacions –la principal és la mobilitat en la segona línia, que ajuda a l'augment de la presència ofensiva– i manté el bon nivell defensiu que l'equip ja tenia amb Luis César. Exceptuant la golejada rebuda al camp del Granada, el Nàstic d'Oliva millora les xifres defensives de Luis César, ja que en els quatre últims partits només ha encaixat un gol.

Els canvis en la manera de jugar de l'equip grana amb la destitució de Luis César i l'arribada de Joan Carles Oliva no són gaire significatius. Tots dos utilitzen, a grans trets, el sistema 4-2-3-1, però el que més canvia és que els tres jugadors de la segona línia –el mitja punta i els dos extrems– no es limiten a quedar-se a la seva zona, sinó que intercanvien les posicions i tenen una àrea de mobilitat més gran. Rere seu, al doble pivot, els dos jugadors –fins ara Miki i Seoane– prenen més protagonisme perquè la majoria d'accions es comencen a elaborar des del darrere i passen per les seves cames. A Oliva no li agrada gaire el joc directe. El tècnic lleidatà ha fet pocs canvis de jugadors en els últims partits, sobretot si l'equip guanya. És probable que continuï mantenint el bloc diumenge contra el Ponferradina, tot i que podria fer entrar Viguera i Bergantiños, que van mostrar bones maneres en el debut.

LES DIFERÈNCIES

Amb Oliva
Mobilitat en la segona línia:
El mitja punta i els dos jugadors de banda no estan estàtics, canvien de posició i busquen els espais per desmarcar-se.
El paper del doble pivot:
Els dos mig centres mantenen la posició i, en atac, participen més en l'elaboració, baixant a rebre la pilota i buscant la mobilitat de la segona línia.
Canvis als laterals:
En una defensa més avançada, Oliva manté els centrals i ha canviat els dos laterals: prefereix Raúl Fuster, perquè li dóna més profunditat en atac que Mingo.
Recuperació de Rubén Navarro:
L'arribada d'Oliva ha coincidit amb la recuperació de Rubén Navarro, a qui el tècnic coneix bé i considera clau.
Els reforços:
Respecte a Luis César, Oliva té la sort que la direcció esportiva li reforça l'equip. Bergantiños i Viguera van debutar amb bon peu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)