3a divisió FEF

3a DIVISIÓ

ASCÓ

La salvació de l'Ascó, un repte incomplert

L'Ascó ha tancat la seva primera temporada a tercera sense haver assolit l'objectiu de la salvació

Els riberencs, després d'un inici esperançador, van tenir una ratxa de derrotes que els ha condemnat

La primera temporada de l'Ascó a tercera ha estat esportivament força negativa. L'equip riberenc no ha assolit la permanència la primera vegada que participava en la quarta categoria del futbol estatal. Hi van accedir després d'haver comprat la plaça del Benavent lleidatà, cosa que els va fer saltar tres categories, passant de primera regional a tercera divisió. Mai cap equip de la Ribera d'Ebre havia jugat tan amunt.

El nou projecte va arrencar amb força. Part de la infraestructura esportiva del Benavent es va desplaçar a Ascó, inclòs el tècnic, Mauro Ravnich, i set jugadors. Durant l'estiu, es va tancar la incorporació d'alguns futbolistes més. Algun fins i tot mediàtic, com l'exporter del Nàstic Felip Ortiz. D'altres, amb experiència en la categoria com ara José Ramón, Esteve i Luis García. També es va donar l'oportunitat a homes de la casa, com Cabacés i Oriol Biarnés, que d'aquesta manera van experimentar què significa pujar tres categories de cop. Amb aquesta plantilla l'objectiu de la permanència semblava assolible.

Les coses van començar d'allò més bé. Victòria contra el Prat el dia del debut (2-0) i també en la tercera jornada contra el Balaguer (1-0). L'empat a 1 al camp del poderós Terrassa en el quart partit va fer que els riberencs fossin una de les sorpreses de l'inici de lliga. Però aquell punt va ser l'inici d'una ratxa de 13 partits sense guanyar i l'equip va caure en zona de descens. Ja no en sortiria més. A casa s'escapaven massa punts, en algunes ocasions, fins i tot de manera molt dolorosa (0-6 contra el Cornellà), i és ben sabut que si un equip que lluita per salvar-se no es fa fort al seu estadi, pateix.

L'Ascó va haver d'esperar fins a mitjan de març per tornar a vèncer a casa (3-2 contra el Castelldefels), sis mesos després del triomf contra el Balaguer. Per aquelles dates, l'equip de Ravnich ja vivia al llindar d'un descens que es confirmaria per Setmana Santa. Tot i això, els jugadors han continuat lluitant, tal com queda demostrat amb el triomf al camp del Masnou, quan els maresmencs s'hi jugaven la permanència.

El final de trajecte del viatge asconenc va ser diumenge passat, amb una derrota contra el Gavà per 1-2. Un partit que tanca un cicle. La temporada que ve toca refer l'equip perquè el retorn a primera catalana sigui només un peatge que s'ha de pagar per continuar caminant per la tercera divisió.

LES XIFRES

Posició final:
19è (29 punts)
Victòries:
6
Empats:
11
Derrotes:
21
Gols a favor:
29
Gols en contra:
72
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)