1a divisió

IKER MUNIAIN

JUGADOR DE L'ATHLETIC

“Sempre portaré ‘la Catedral' dins del cor”

L'extrem de l'Athletic viu amb il·lusió l'inici de la nova etapa amb Valverde i un estadi nou

El jove talent elogia Bielsa i admet: “Jo també vull tornar a veure el millor Iker”

Bielsa és un dels entrenadors que he tingut que més en sap, de futbol. Ens ha portat a dues finals i això no es pot oblidar

Iker Muniain va ser una de les claus de l'Athletic admirat de la temporada 2011/2012, que va arribar a les finals de l'Europa League i la copa del Rei. L'últim any, però, no ha anat bé, ni per al jove extrem ni per a l'equip basc, que viu una nova etapa amb Ernesto Valverde i l'adéu a San Mamés.

Del polvorí constant amb Marcelo Bielsa a la teòrica tranquil·litat d'Ernesto Valverde. Com valora el retorn del ‘Txingurri' a la banqueta de l'Athletic?
Em sembla un excel·lent retorn. L'Ernesto Valverde és un grandíssim entrenador. D'ençà que va marxar de l'Athletic el 2005 ha estat dirigint grans clubs i ha crescut moltíssim com a entrenador. A més, coneix perfectament la casa, la institució i els jugadors. La directiva ha apostat per ell i em sembla un encert. La plantilla confia plenament en la seva idea futbolística. Estem molt il·lusionats amb el nou projecte i esperem que ens surti una bona temporada.
L'objectiu és tornar a Europa?
L'Athletic ha d'aspirar a ser a Europa cada any. Després de ser-hi en les tres temporades anteriors, quedar-ne fora aquesta última ha estat un pal. Però la temporada ha estat massa estranya de gestionar. Esperem que aquest any tot sigui diferent.
El cas de Llorente ho va enrarir tot des del primer dia…
Ha estat una situació molt dura per a l'equip. No és agradable veure com l'afició està separada del jugador. Nosaltres sempre li hem donat suport com a company i espero que ara finalment, que s'ha trobat una solució, les coses li vagin bé. El conec des de fa temps i sé que és un gran futbolista. Segur que triomfarà al Juventus.
Creu que Marcelo Bielsa ho va gestionar bé?
Era una situació complicada. De Bielsa, però, puc dir que és un dels entrenadors que he tingut que més sap de futbol. Ens va portar a dues finals i això no s'ha d'oblidar. És un apassionat i he après molt amb ell.
Gurpegui deia que esperen tornar a veure la millor versió de Muniain aquesta temporada.
No t'enganyaré, no estic conforme amb la temporada que he fet. Ara, després de l'europeu sub-21 he pogut desconnectar uns quants dies i arribo amb les piles renovades. Jo també vull tornar a veure el millor Iker.
Beñat, Kike Sola, etc. Sembla que l'Athletic està fitxant bé.
S'estan fent incorporacions de gran nivell. L'objectiu és construir un bloc compacte i tornar a fer coses importants.
Ara l'Athletic arrenca el nou projecte amb Valverde a la banqueta i en un nou estadi.
Sempre portaré la Catedral al cor. Fa pena veure com tiren a terra un camp tan preciós i amb tanta historia. Però també estic content perquè el club evoluciona. Ara toca escriure història en el nou estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)