1a divisió

L'Atlético fa història

Els ‘colchoneros', amb 7 victòries seguides, són l'equip amb millor inici de lliga en la història del club madrileny

Manolo Sánchez, pitxitxi de l'Atlético del 91-92 que va començar amb sis triomfs, indica a El 9 que veu capaços els de Simeone, amb qui va jugar, de disputar el títol de lliga

Amb l'assalt al Santiago Bernabéu del dissabte passat, l'Atlético de Madrid va establir un nou rècord en l'entitat del Manzanares: arrencar una lliga amb set victòries consecutives. És el millor inici en la història del club, ja que cap altre equip ho havia aconseguit, superant així l'Atlético d'Otto Bumbel, el curs 1964/65, i el de Luis Aragonés, la campanya 1991/92, que van quedar-se amb sis triomfs. Un dels referents d'aquest últim conjunt, la temporada 91/92, era Manolo Sánchez. Davanter centre, que va ser el pitxitxi amb 27 dianes d'una lliga que va adjudicar-se el Barça, rememora per a El 9 com era aquell conjunt: “Érem un magnífic equip. Vam fer una grandíssima temporada i ens vam quedar molt a prop del títol”. Els colchoneros tenien a les seves files futbolistes com ara Bernd Schuster i Paulo Futre i van poder posar la cirereta aixecant la copa, guanyant el títol al Real Madrid al seu feu, com també van fer els de Simeone l'any passat. “La sensació es que l'Atlético viu un moment de felicitat plena. En els últims anys ha recuperat aquella grandesa que anteriorment havia perdut. Nosaltres teníem bons jugadors, una gran plantilla i un gran tècnic, però penso que aquesta plantilla actual està a un nivell altíssim”, explica l'ara director tècnic de les escoles de la fundació del club colchonero.

Aquest Atlético és un equip intens, agressiu, que mossega i competeix sempre; un mirall del seu tècnic, el Cholo Simeone, amb qui Manolo va jugar: “Era un líder dins del camp. Tenia jerarquia al mig del camp i, sobretot, caràcter i mentalitat guanyadora. I això, com a tècnic, ho fa veure a la seva plantilla”. Per l'exdavanter, el paper de l'argentí és transcendental: “Des de la seva arribada, l'Atlético és un altre i ell és la clau que aquest equip estigui en boca de tothom. Veus jugadors abans, i els veus ara, i són uns altres. Sense cap mena de dubte que es nota la seva mà.” Ara, la pregunta que es fa tothom és si l'Atlético aguantarà el ritme per ser una alternativa en la lliga. “Tot pot passar. Sempre parteixen com a favorits el Barça i el Madrid, però si l'Atlético va en aquesta línea... per què no? Les coses s'estan fent bé, però queda molt i, per tant, s'ha d'anar amb prudència perquè, molts cops, quan treus el pit, te l'enfonsen ràpid”.

6
Victòries
consecutives era la millor arrencada en la lliga de l'Atlético de Madrid. Rècord que ostentaven els equips de les temporades 1964/65 i 1991/92. Els homes de Cholo Simeone han desbancat ambdós conjunts.
27
Gols
són els que va marcar Manolo Sánchez la temporada, 91/92, amb l'Atlético de Madrid.
7
Temporades
va jugar a les files de l'Atlético de Madrid, el davanter Manolo, entre els anys 1988 i el 1995.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)