3a divisió FEF

La zona alta s'escalfa

Menys distàncies. El Cornellà, que ha vençut cinc dels últims set partits, ja és tercer a tres punts del líder, l'Europa, que ha alentit el ritme. La lluita per la fase d'ascens guanya en emoció

Un bon inici de temporada va situar el Cornellà en zona de fase d'ascens de seguida, però després va encadenar quatre derrotes que el van penalitzar molt, ja que el van allunyar de les places de privilegi. De mica en mica, l'equip de Jordi Roger, que es compta entre els favorits per repetir la participació en la fase d'ascens, ha descrit una trajectòria ascendent que l'ha situat una altra vegada dins de les quatre primeres posicions. Després de derrotar diumenge el Manlleu (2-0), el Cornellà va confirmar una ratxa molt positiva (17 punts dels últims 21 en joc) i, gràcies a les ensopegades del Rubí i la Muntanyesa, ha passat del cinquè al tercer lloc. A més, la jornada va ser rodona per als del Baix Llobregat, ja que l'empat de l'Europa, el tercer consecutiu, els permet situar-se a només tres punts del líder, reivindicant-se com a candidat al títol de campió. De moment, Jordi Roger prefereix no fer números i pensar només en cada partit i què han de fer per millorar. Per exemple, no va quedar excessivament satisfet amb l'actuació dels seus contra el Manlleu malgrat el triomf.

En les mateixes set jornades en què el Cornellà només ha deixat escapar dos empats, l'Europa només ha guanyat dos partits (10 de punts de 21). De totes maneres, l'alentiment del ritme, amb tres empats en les tres últimes jornades, no preocupa excessivament l'equip de Gràcia, sempre i quan la ratxa es talli aviat. “Ens hem de mirar només a nosaltres mateixos i continuar endavant”, afirma el tècnic, Pedro Dólera, per minimitzar la pressió dels perseguidors. De moment, el segon classificat és l'Ascó, que, malgrat que fa més de dos mesos que no encadena dues victòries, descriu una trajectòria regular que el manté ben col·locat. També continuen ben situats, com tota la temporada, el Rubí i la Muntanyesa, mentre que per sota hi ha dos candidats més a disputar la fase d'ascens: el Terrassa i el Palamós, un dels equips més en forma del moment. Després, un tall en la classificació deixa més lluny el Santfeliuenc, la Pobla i el Manlleu.

L'Europa encadena tres empats i només ha guanyat dos dels últims set partits jugats
1. Europa
44
2. Ascó
42
3. Cornellà
41
4. Rubí
40
5. Muntanyesa
39
6. Terrassa
38
7. Palamós
37
8. Santfeliuenc
33
9. P. de Mafumet
33
10. Manlleu
32

LES FRASES

En els empats anteriors vam jugar millor que en l'últim triomf. Hem d'anar jornada a jornada
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ

LÍDER ENCALLAT

Hem de tallar la ratxa d'empats. Ens hem de mirar només a nosaltres mateixos i seguir endavant
Pedro Dólera
ENTRENADOR DE L'EUROPA

El Palamós és l'altre equip embalat

Malgrat els problemes institucionals i econòmics, el Palamós està en progressió. L'equip del Baix Empordà travessa la mateixa ratxa positiva que el Cornellà, 17 punts dels últims 21 en joc –la seva millor sèrie de les últimes temporades–, i s'ha situat a tres punts del quart classificat. Tot i això, a Palamós recorden que l'objectiu continua sent la permanència, però el gran marge respecte a les places de descens, els només tres punts que el separen de la zona de fase d'ascens i la dinàmica positiva fan que tothom els tingui en compte. La victòria de diumenge passat contra el Rubí, l'equip que marca l'inici de les places de fase d'ascens, va ser clau per situar el Palamós en la lluita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)