Més futbol

Més pena que glòria

Amb patiment. L'Espanyol es classifica per a la final derrotant un Sabadell que va jugar amb una gran part dels suplents i més pendent de les possibilitats de disputar el ‘play-off' a primera divisió

SABADELL: De Navas, Agustín (Tanabe, 67'), Goni, Olmo, Hernández (Estellés, 87'), Toni Lao, Llorente, Gato (Luque, 84'), Moha (Aleix Domínguez, 80'), Clerc (Noguera, 72') i Edgar

ESPANYOL: Germán, Mattioni (Colotto, 80'), Raúl Rodríguez, Sidnei, Capdevila, Álex (David López 72'), Abraham, Lanzarote, Víctor Álvarez (Torje, 67'), Pizzi (Jordan, 87') i Córdoba (Jairo, 89')

L'Espanyol va patir més del compte per imposar-se a un Sabadell carregat de suplents. Els blanc-i-blaus van anar de més a menys durant els 90 minuts, però amb la benzina justa en van tenir prou per classificar-se per a la final de la copa Catalunya. Passant per un domini total del partit i avançant-se amb dos gols, de Córdoba i Pizzi, per després mostrar la seva cara més patidora amb el 2-1 que va fer Carlos Clerc a l'inici de la segona part. Germán Parreño va ser decisiu en salvar un gol cantat amb una gran aturada que donava el pas a la final.

Javier Aguirre va presentar un equip força competitiu contra un Sabadell que es va estimar més reservar una gran part dels seus efectius. Des del primer minut es va notar en l'ambient el que es jugaven els uns i els altres. L'Espanyol ja té els deures fets en la lliga i els arlequinats encara estan pendents d'aprofitar les possibilitats de disputar el play-off d'ascens. Els blanc-i-blaus van començar dominant el partit mitjançant el domini de la pilota. Els deixebles d'Olmo es van dedicar a contenir el joc dels barcelonins com podien. Jhon Córdoba va començar a crear problemes a la defensa vallesana amb la seva corpulència i velocitat. Després d'un parell d'arrencades prometedores, a la tercera no va fallar. Una pilota entre línies de Pizzi va ser recollida pel colombià, que amb un xut potent i sec va superar De Navas. L'Espanyol s'avançava amb justícia, però lluny d'abaixar el llistó va continuar buscant més rèdit al seu domini territorial. Lanzarote va acaronar el primer amb una mitja vaselina que es va estavellar al travesser. Els d'Aguirre gaudien dels seus millors minuts de joc i una bona maniobra de Pizzi va servir per habilitar Córdoba. El colombià es plantava tot sol davant De Navas i va assistir Pizzi perquè el portuguès marqués el segon del vespre a porteria buida. El Sabadell estava perdut i entregat. El resultat advers pesava com una llosa i sense fluïdesa a dalt els vallesans veien improbable la remuntada.

Com qui no vol la cosa el començament de la segona part va donar un bri d'esperança als arlequinats, que es van aprofitar d'una descoordinació blanc-i-blava per retallar distàncies. Carlos Clerc, cedit per l'Espanyol en aquest mercat d'hivern, va ser el botxí. El gol del Sabadell donava emoció a un partit que semblava sentenciat. La incertesa del resultat va donar més volatilitat al partit. Jhon Córdoba va tenir una magnífica ocasió per fer el segon gol del seu compte particular, però va ser massa matusser en el seu un contra un amb De Navas. La rèplica no es va fer esperar i Carlos Hernández va rematar amb el cap de manera decidida, però Germán Parreño va volar per salvar un gol que ja es cantava a les grades. Vista la tensió del marcador, Aguirre va decidir assegurar el resultat donant entrada a David López i Colotto per guanyar més consistència defensiva. Trist paper final d'un Espanyol amb tot d'homes del primer equip que no podia guanyar amb tranquil·litat un Sabadell ple de suplents i nens del filial. Al final la tàctica conservadora del mexicà va donar fruit i tindrà el premi de lluitar pel títol de la copa Catalunya.

Hem fet un equip bo perquè aquesta competició ho mereix. Qualsevol dels que han jugat avui poden jugar al Bernabéu
Calia aprofitar-ho per guanyar perquè les coses ens estaven sortint bé
Jhon Córdoba
davanter de l'espanyol
Amb Germán tenim porter per al futur. Capdevila es mereix més que 90 minuts al Bernabéu i m'ha agradat Clerc, és nostre i tornarà
Aquest dimecres o dijous em reuniré amb Òscar Perarnau per parlar del meu futur
Javier Aguirre
entrenador de l'espanyol
GOLS: 1-0 (25') Córdoba, 2-0 (28') Pizzi, 2-1 (47') Clerc. ÀRBITRE: Sauleda Torrent (català). Va mostrar targetes grogues a Córdoba (62'). PÚBLIC: Montilivi. Uns 1.200 espectadors van presenciar en directe el partit de semifinals de la copa Catalunya.
Al final ells han hagut de treure tota l'artilleria per mirar d'assegurar-se la victòria, però nosaltres hem donat la cara fins al final
No m'he reivindicat amb el gol, només he fet la meva feina per quan em toqui tornar
Carlos Clerc
lateral del sabadell
Hauria preferit no jugar el partit perquè voldria dir que sóc titular. Hem volgut demostrar que podem jugar més
Sobre el terreny de joc no s'ha notat la diferència entre un de primera divisió i un de segona A
Paco Olmo
entrenador del sabadell
El Sabadell mou ràpid la pilota i et fa córrer, però hem merescut el triomf
Abraham
migcampista de l'espanyol
Estic tranquil. Falten pocs dies per acabar la temporada i he d'esperar el que vingui. Les decisions no les prenc jo

Pizzi es queda sense anar al mundial del Brasil

El portuguès estava en la llista de preseleccionats per anar al mundial del Brasil. La setmana passada el seleccionador, Paulo Bento, havia presentat una llista de 30 escollits, que s'haurà de reduir a 23 el 19 de maig. Ahir el tècnic va refer la seva preselecció i en va caure Pizzi, que en la llista anterior hi estava inclòs. El futbolista es va assabentar de la mala notícia mentre jugava les semifinals de copa Catalunya a Montilivi. Un dels reptes del portuguès era anar al mundial i ha vist com la seva mala temporada amb l'Espanyol li ha acabat passant factura. El davanter, cedit pel Benfica, estava cridat a ser una de les figures de l'Espanyol d'enguany. Lluny d'això s'ha convertit en una de les grans decepcions de la temporada blanc-i-blava. El portuguès marxarà després de l'últim partit contra el Real Madrid i el club no tornarà a demanar la seva cessió. En el record quedarà el seu golàs contra l'Alcorcón i el que va fer a Màlaga, que va suposar l'últim triomf en la lliga.