Més futbol

Les emocions es reserven

El Barça i l'Espanyol lluitaran dimecres per la 25a edició

Amb els equips pensant en la lliga, l'ambient va ser de mínims a Montilivi, que no va arribar ni de bon tros a la mitja entrada

El Barça i l'Espanyol es jugaran dimecres el títol de la 25a edició de la copa Catalunya. L'escenari tornarà a ser Montilivi, i el repte serà mirar d'engrescar una mica més l'afició que en les semifinals que es van viure ahir al vespre, també a Girona. Amb l'interès centrat en la lliga, els equips s'ho van prendre amb totes les reserves del món, cosa que comprometia encara més una competició que no ha acabat de trobar mai el seu lloc. Les previsions pessimistes es van complir, i no es va arribar ni de bon tros a la mitja entrada (3.587 espectadors). Dimecres que ve, amb la lliga de primera divisió acabada, s'haurà de veure quina és la resposta, tant dels clubs finalistes com del públic.

Es veia venir

El Girona feia mesos que s'havia interessat per dur la fase final a Montilivi. El Sabadell s'hi va afegir més tard. A l'hora de la veritat, el públic hauria cabut en molts altres camps del futbol català. Les graderies van presentar un aspecte pobre. Res que no es veiés venir, un cop assumit que la data enxampava tres dels quatre semifinalistes en plena lluita pels seus objectius en la lliga.

Com en les finals a quatre de bàsquet, la federació catalana havia reservat un sector de l'estadi per a cada afició, previsió que es va convertir en ridícula per l'escassa expectació generada. Quan va començar la primera semifinal, entre el Sabadell i l'Espanyol, l'única zona plena era la llotja. L'Espanyol, el Sabadell i el Girona estaven representats pels presidents. Per part del Barça, hi havia la directiva Pilar Guinovart, i els executius Andoni Zubizarreta, Narcís Julià, Albert Valentín i Pere Gratacòs. La màxima representació institucional l'assumia el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. De mica en mica va entrar una xic més de gent, però l'entrada no va passar mai de pobra. Ni el duel entre l'equip amfitrió i el Barça –o el Barça B– no va ser motiu suficient per engrescar força més seguidors.

Poca tensió

El 2-0 que va situar l'Espanyol en la primera meitat va amenaçar de convertir en molt llarga la primera semifinal. Hi va posar un punt d'emoció i interès el gol de Clerc, tot i que el duel no va ser gens vibrant. Una de les accions que més soroll van generar va ser una dura entrada protagonitzada per Córdoba, que es va jugar la vermella. L'àrbitre no el va voler expulsar, i el Sabadell –sobretot Miquel Olmo, encès per moments– es va indignar.

Tan poca tensió va tenir la primera semifinal com la segona, i això que en el Girona-Barça hi va haver cinc gols. Els jugadors que van ser al camp s'ho van prendre tan bé com van saber, però es va notar sempre la falta de competitivitat. Entre les alineacions inicials dels quatre semifinalistes (44 jugadors), només tres havien estat titulars el cap de setmana passat en la lliga: Ilie, Dongou i Babunski (Barça B). En el Sababell, l'Espanyol i el Girona, no n'hi havia cap, un senyal més que l'interès de tots plegats no era precisament en la competició del futbol català.

L'ASSISTÈNCIA

3.587
espectadors
van ser ahir a Montilivi a les semifinals, segons les dades de la federació catalana.

NO S'ANIMA GAIRE

L'expectació va créixer una mica per a la segona semifinal, lluny de mitja entrada

EN FAMÍLIA

El primer partit va començar amb poquíssim públic i la llotja com a única zona plena

SENSE TENSIÓ

Totes dues semifinals es van desenvolupar a una intensitat i ritme baixíssims

LA XIFRA

3
jugadors
dels 44 titulars ahir ho van ser el cap de setmana: Ilie, Dongou i Babunski (Barça B).

EL BARÇA-ESPANYOL

El repte és mirar d'aconseguir més ambient per a la final de dimecres, també a Girona

Es reedita la fina de l'edició anterior

Els dos representants de primera divisió es trobaran a la final de dimecres de la stemana que ve, també a Montilivi. L'Espanyol i el Barça ja es van jugar el títol de l'edició anterior, que es va decidir a Lleida fa poc menys d'un any. El conjunt blaugrana es va imposar en la tanda de penals, després que Cesc Fàbregas va igualar al límit del temps reglamentari (89') el gol que havia marcat en la primera meitat Simao. Per a l'Espanyol, la final de dimecres significarà l'oportunitat de tornar a igualar en el palmarès el Barça. El club blaugrana acumula set títols de les 24 edicions disputades fins ara. Després de l'Espanyol, amb sis títols, a la llista hi ha l'Europa i el Terrassa, amb dues finals guanyades cadascun. En canvi, tant el Sabadell com el Girona van veure frustrada la possibilitat de lluitar pel seu primer títol. Tant els gironins com els vallesans, però, tenen feina en la lliga, i la final els hauria tornat a enxampar en plena competició regular, a diferència del Barça i l'Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)