Més futbol

Un matí d'unanimitat

Federació Catalana de Futbol. L'assemblea general dóna el vistiplau a tots els punts exposats per Andreu Subies, inclosos els canvis en la mutualitat i un pressupost amb superàvit

La Federació Catalana de Futbol va viure ahir una assemblea general ordinària plàcida, en què tots els punts sotmesos a votació van ser aprovats per unanimitat i en què els assistents van donar el vistiplau a les explicacions del president, Andreu Subies, sobre la principal novetat presentada, el Portal del Federat i el nou sistema de pagament de la mutualitat. El Teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners va acollir ahir al matí l'assemblea, que va tenir l'assistència de 288 clubs i que va durar unes quatre hores.

Subies va explicar en què consisteix el Portal del Federat i el nou sistema de pagament de la mutualitat que a partir de la temporada que ve no serà responsabilitat dels clubs, sinó dels mateixos jugadors o dels seus pares, per tal que els clubs i els federats el coneguin de primera mà abans no entri en vigor. “La mutualitat té un cost i cadascú ha de ser responsable de la seva cobertura. Ens avancem al futur. És l'únic camí, l'única manera de seguir”, va afirmar el president de l'ens federatiu, que va explicar que els clubs només han de donar el vistiplau i només tindran la responsabilitat burocràtica de la fitxa. En paraules de Subies, el Portal del Federat serà una intranet entre els federats, una pòlissa de la mutualitat personalitzada i comunicacions entre la federació i el jugador federat.

Pel que fa a la qüestió econòmica, Andreu Subies va recordar que les subvencions han disminuït i que el futbol català s'ha vist afectat per les inspeccions de la seguretat social, i que per això s'intenten generar nous recursos a partir de patrocinis, convenis i activitats. Malgrat tot, l'últim exercici s'ha tancat amb un superàvit de 373.000 euros, el més grans dels últims anys. En total, la FCF ha acumulat uns 630.000 euros de superàvit en els últims tres exercicis. Subies també va fer referència al fet que amb “la bona gestió del servei jurídic” s'han pogut tancar tots els expedients que hi havia oberts, excepte el del partit de la selecció catalana contra l'Argentina del 2009, “que s'està treballant per resoldre”. “Va ser un partit caríssim, del qual s'ha d'aprendre. Esperem que no es torni a repetir”, va dir Subies.

Així, l'assemblea va aprovar tots els punts per unanimitat, com ara el pla de competició per a la temporada que ve, la modificació d'articles, la ratificació de dos càrrecs –el vicepresident, Pere Guardiola, i el directiu Joaquim del Pino– i el nou pressupost, de 16 milions d'euros.

LES FRASES

La mutualitat té un cost i cadascú ha de ser responsable de la seva cobertura. Ens avancem al futur. És l'únic camí, l'única manera de seguir
La FCF acumula en els tres últims exercicis uns 630.000 euros de superàvit
Només queda la demanda del partit contra l'Argentina del 2009, caríssim, del qual s'ha d'aprendre. Esperem que no es torni a repetir
L'auditoria ens diu que anem pel bon camí. El més important és que hi hagi estabilitat
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF

La supercopa no es jugarà a l'estiu

Andreu Subies va admetre durant l'assemblea que la supercopa de Catalunya, en què s'han d'enfrontar el Barça i l'Espanyol, no es jugarà aquest estiu, però confia que es disputarà abans d'acabar l'any. Montilivi és l'escenari més probable per a la competició, ja que la federació vol que Girona es rescabali del fiasco de la final de la copa Catalunya de fa un mes, a la qual el Barça i l'Espanyol van anar amb els seus filials. També en l'apartat de competicions, el president de la federació es va felicitar per l'èxit de les seleccions de categories inferiors, així com de l'amateur, que continua endavant en la copa de les Regions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)