1a divisió

Cara i creu d'Enyeama

Una errada del porter permet a França trencar un partit que se li estava ennuegant, en part per les bones aturades del nigerià

Als ‘bleus' els va costar molt tenir el control del partit

Vincent Enyeama va tocar la glòria amb les mans, però va acabar desenterrant l'eterna ombra sobre els porters africans, ja que va facilitar l'accés als quarts de final de França i va condemnar una Nigèria que estava venent molt cara la seva pell.

El porter del Lilla, el millor de la lliga francesa enguany, havia emergit un i mil cops per frustrar les incursions franceses quan un córner que semblava inofensiu li va canviar el paper d'heroi pel de dolent.

França va ser incapaç de governar el partit, de posar una mica de pausa a la seva passió i va entrar en el joc de transicions ràpides amb una Nigèria gens tímida, sobretot en la primera part, i que va donar un ensurt només començar amb un gol d'Emenike que va ser anul·lat per un fora de joc quasi imperceptible. El punta del Fenerbahçe va ser la gran amenaça de les superàligues, amb un xut posterior que es va haver de treure de sobre Hugo Lloris.

Paul Pogba, arribant amb força des del darrere, va generar la primera gran ocasió dels francesos. Mathieu Valbuena va habilitar bé des de la dreta el futbolista de la Juve que va veure com Enyeama li treia una mà prodigiosa per enviar la pilota a córner.

Tot i recuperar Yohan Cabaye i Valbuena a l'onze, després d'un partit força gris contra els equatorians, a l'equip de Didier Deschamps li va tornar a faltar presència, no es va saber apoderar del partit i els nigerians de tant en tant alertaven de la seva exuberància. Ho va tornar a fer Emenike amb un xut que va marxar lleugerament per sobre del travesser i ja en la segona part, Peter Odemwingie, nigerià nascut a l'Uzbekistan, va estar molt a prop de sorprendre Lloris amb un xut des de la frontal que quasi sorprèn el porter del Tottenham.

Nigèria resistia prou bé, fins i tot després de la lesió d'Ogenyi Onazi, víctima d'una brutal entrada de Blaise Matuidi –només castigada amb groga–. Deschamps va intentar donar un nou impuls al seu equip amb l'entrada d'Antoine Griezmann al lloc de Giroud, i l'atacant de la Real Sociedad va respondre un dia més amb gran desimboltura. Va tenir mobilitat i es va associar amb encert. En una gran paret amb Karim Benzema es va plantar tot sol davant Enyeama, però primer el porter i després Victor Moses sota els pals van frustrar les rematades del madridista, que va insistir tot seguit amb una rematada de cap que va enviar a córner novament l'1 nigerià.

El porter del Lille amb les seves intervencions, anava pel camí de ser el protagonista del partit, però de sobte va calcular malament el vol d'una pilota lateral, la va refusar defectuosament i va permetre que Pogba la enviés al fons de la xarxa sense cap tipus d'oposició. Un punt d'inflexió sense retorn per a una Nigèria que va quedar ferida de mort.

Enyeama encara va redimir part de la seva consciència desbaratant un nou xut de Griezmann, però va quedar retratat per segon cop poc després, quan es va quedar en terra de ningú en una passada enrere de Valbuena que el veterà Joseph Yobo, l'home que més vegades ha defensat la samarreta verda, es va introduir a la seva pròpia porteria i va liquidar definitivament les esperances de la vigent campiona d'Àfrica i va engrescar les expectatives d'una França que va acabar plàcidament un partit que no ho va ser tant. “Estem en un mundial i aquí no hi ha cap dia fàcil”, assegurava en calent Didier Deschamps, l'home que va aixecar la copa del món al cel de París el 1998 i que ara, setze anys després, està aconseguint que el combinat bleu torni a competir.

LESIÓ

Onazi va haver de deixar el camp per una dura entrada de Matuidi

NIGÈRIA, SENSE POR

Emenike en diverses ocasions i Odemwingie van posar a prova la fiabilitat de Lloris

GRIEZMANN

La selecció francesa va millorar molt amb l'entrada de l'atacant de la Real
“En un mundial no hi ha cap dia fàcil”, va afirmar el seleccionador francès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)