L'escenari trontolla
L'Ajuntament deixa en suspens els acords respecte a la cohabitació a Montilivi després de la fugida d'Alsina i les baixes al consell i torna a citar el Girona i el Llagostera
El Llagostera no pot demorar gaire més la decisió, i Palamós s'ofereix com a alternativa
La marxa enrere d'Oriol Alsina no només ha generat feina als despatxos del Girona, que ha hagut de cobrir una àrea esportiva que havia tornat a quedar buida. El rebombori al club de Montilivi –la marxa d'Alsina va coincidir amb la baixa de cinc dels deu membres del consell d'administració– ha enxampat en fora de joc l'Ajuntament de Girona, que ja no veu tan clar l'acord que havien embastat la setmana passada a quatre bandes –amb l'Ajuntament de Llagostera i els dos clubs– per compartir l'estadi de Montilivi. No ha passat ni una setmana, però el context ha canviat molt, fins al punt que el mateix Ajuntament de Girona ha decidit fer el pas de deixar en suspens els acords de la setmana passada –de paraula, sense firmar res– i tornar a citar els actors de la reunió. Tornar a començar. Entre aquest pas i la voluntat del Girona, que pretén fer valer el contracte d'ús i gestió que té de Montilivi per demanar un lloguer al Llagostera, ja no és descartable cap escenari.
En la trobada de divendres passat, les parts implicades van decidir convocar una altra reunió –programada per demà– amb la participació de l'empresa Royalverd i amb l'objectiu d'acordar quin pla d'actuació s'hauria de seguir per mirar de preservar tant com sigui possible la gespa de Montilivi, donant per entès que cada setmana hi hauria partit. S'havia d'estudiar si valia la pena fer una actuació a fons –i com finançar-la– o prendre mesures més austeres. Ara, però, el sentit de la reunió de demà dependrà de com acabi la d'aquesta tarda. Perquè abans de decidir què s'ha de fer amb la gespa, ha de quedar molt clar si la cohabitació és possible. La connexió innegable que hi havia entre els dos clubs ha perdut força arran dels fets que s'han precipitat aquesta setmana. I el Girona, que s'hi havia posat bé d'entrada –com l'Ajuntament–, ha anat madurant la possibilitat de demanar al Llagostera un lloguer per utilitzar l'estadi. L'obertura de portes té un cost elevat els dies de partit, i el Girona calcula que les despeses són d'entre els 15.000 i els 17.000 euros per partit. El club té la llicència d'ús i gestió de l'estadi, que figura al contracte d'arrendament.
L'Ajuntament de Girona manté la predisposició inicial, però ha rebut amb perplexitat l'últim enrenou a Montilivi i no pensa actuar a cegues. Vol saber què ha passat en el Girona que hagi conduït a aquest canvi de guió i, com que considera que l'escenari ha canviat respecte a l'última trobada, s'ha afanyat a convocar als afectats, que es trobaran aquesta tarda.
A Llagostera, tant el club com l'Ajuntament sempre han mostrat la preferència de jugar a Montilivi. De fet, el club va fer públic ahir els preus dels abonaments, fent referència a Montilivi. La facilitat que havien trobat d'entrada, però, ara podria canviar. I, si la corda es tensa gaire, podria haver de buscar una alternativa, que a hores d'ara no seria cap altra que el Nou Municipal de Palamós. En qualsevol cas, la decisió no es pot demorar gaire més. El Llagostera va comunicar dimarts a la LFP que jugaria els partits de local a Montilivi. El context, però, s'ha alterat.
L'AJUNTAMENT
Manté la bona voluntat i predisposició, però vol saber què ha canviatEL GIRONA
El club vol fer valer el contracte d'ús i gestió per demanar un lloguer pel campL'ALTRE COSTAT
A Llagostera prefereixen Montilivi, però els podria costar més car del que creienON JUGARAN?
La reunió d'avui ha d'aclarir si el Llagostera manté Montilivi com a seu o se'n vaL'ALTRA CIMERA
La trobada per les actuacions a la gespa, prevista per demà, podria no tenir sentitNotícies relacionades
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024