Més futbol

Minuts per exhibir-se

Supercopa de Catalunya. El Barça i l'Espanyol es veuen les cares per primer cop aquest curs avui, a Montilivi. Serà una bona ocasió per als joves, que estaran ben escortats per jugadors de més pes

El primer frec a frec del curs entre el Barça i l'Espanyol es disputa aquesta nit (21.30 h, TV3 i Esport 3) amb motiu de la supercopa de Catalunya, que se celebra a l'estadi de Montilivi de Girona. Es tracta de la primera edició d'un torneig que sorgeix de la decisió per part de la FCF de reordenar la copa Catalunya i promoure un duel directe entre els dos màxims representants del futbol de casa nostra. De fet, els problemes a l'hora de fixar les dates en un calendari atapeït –sobretot per al Barça– ha estat una dificultat tan reiterada els últims anys que ha conduït a aquest model de supercopa entre blaugrana i blanc-i-blaus. La cita, a més, compta amb un compromís clau per fer-la més atractiva de cara al públic. I és que els dos clubs van acordar presentar un equip recognoscible pel que fa a la presència de jugadors del primer equip de cada bàndol, tot i que el partit també s'adverteix com una bona ocasió per donar pas a aquells amb menys minuts a les cames.

En aquest context, entre els noms propis destaca el de Luis Suárez, a qui s'espera a la gespa de Montilivi per tal que agafi més ritme competitiu després de debutar oficialment amb la samarreta blaugrana en el clàssic de dissabte passat. Luis Enrique ha mantingut la tradició de no donar la convocatòria –de vint homes– fins al mateix matí de partit, amb l'opció d'escollir entre els 31 inscrits en la Champions (tots els disponibles de la primera plantilla més Halilovic, Diagné, Samper, Adama, Grimaldo, Sandro, Munir i Ié). De la banda blanc-i-blava, Sergio González també espera fins a aquest matí per donar la llista.

Ocasió per reivindicar-se

La previsió de donar descans avui a cracs com Messi i Neymar s'ha vist refermada després que els dos davanters seguissin fent treball específic al marge del grup en l'entrenament d'ahir. Iniesta, lesionat al soli durant el clàssic, també destaca entre les absències il·lustres, que es compensen amb la possibilitat de veure en acció joves com Munir, disposat a reivindicar-se i recuperar l'empenta de l'inici de curs. Sandro o bé Pedro també estan cridats a tenir presència a la línia ofensiva blaugrana, liderada per Luis Suárez. El duel és idoni perquè jugadors com Adriano i Rafinha, que acaben de sortir de lesions, tinguin minuts de rodatge. També s'espera l'aportació de Montoya i Bartra en defensa, mentre que Jordi Masip té molts números d'estrenar-se aquest curs a la porteria blaugrana.

Pel que fa a l'Espanyol, la supercopa catalana també suposa un banc de proves per donar minuts als futbolistes menys habituals. Sergio González s'ha mogut en aquest inici de lliga amb un grup de quinze homes fixos que són els que conformen el pal de paller del seu equip en la lliga. Ara molts suplents habituals tenen l'oportunitat de reinvindicar-se contra el Barça i demostrar al preparador que mereixen més protagonisme. No fa gaire, Thievy Bifouma, es va començar a fer un nom fent tres gols contra el Barça en la final de la copa Catalunya de fa quatre anys.

En la possible alineació del tècnic blanc-i-blau, gairebé totes les mirades estaran posades en Eric Bertrand. El defensa de la Costa d'Ivori, de només 19 anys, és un dels futbolistes més prometedors del planter blanc-i-blau. El central és un habitual en les llistes de convocats de Sergio, però encara no ha jugat un partit sencer i la seva participació en la lliga és fins ara testimonial.

El tècnic blanc-i-blau, que donarà a conèixer la convocatòria aquest matí, no podrà comptar amb Sergio García. El capità arrossega una trencament fibril·lar als isquiotibials, que el va obligar a ser baixa diumenge contra el Dépor, i els metges prefereixen que descansi perquè estigui disponible per jugar contra l'Elx. Felipe Caicedo, el gran fitxatge de l'estiu de l'Espanyol, serà dubte fins a última hora. Ahir, l'equatorià va completar l'entrenament amb els companys, però el tècnic el podria reservar depenent de com evolucioni de la contusió al peu dret.

FACTOR SUÁREZ

La presència del davanter uruguaià suposa un dels atractius més potents

BANC DE PROVES

Els dos tècnics aprofitaran per observar l'evolució dels joves valors
Els dos clubs van acordar fer onzes basats en jugadors del primer equip

Bones expectatives de públic

S'espera que les grades de Montilivi presentin una bona imatge pel que fa a la presència d'aficionats a l'hora del partit. Més de la meitat de l'aforament de l'estadi (9.286 espectadores) estava venut dilluns passat, segons va indicar el president de la FCF, Andreu Subies, en la presentació oficial de la supercopa catalana. La federació també esperava que entre ahir i avui el ritme de venda d'entrades s'incrementés de manera substancial. En aquest sentit, el fet que avui sigui dia festiu a Girona amb motiu de la festivitat de Sant Narcís també ho propicia. Els preus fixats per al públic general són de 15 euros a la zona de gol, 20 a preferent i 35 a tribuna. Les entrades es poden adquirir a les mateixes taquilles i oficines del Girona FC, al lloc web de la FCF o bé trucant al telèfon
902 01 44 45

Ahir també es va anunciar que Alfons Álvarez Izquierdo, que arbitra a primera divisió, s'encarregarà de dirigir el duel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)