Més futbol

La fe i l'èpica no són suficients

Copa de Campions juvenil. L'Espanyol, que havia forçat la pròrroga en l'últim instant, va caure en la final contra el Vila-real per culpa d'un gol en el minut 117

VILA-REAL3

ESPANYOL2

El Vila-real va conquerir ahir per primera vegada la copa de Campions juvenil després d'imposar-se a l'Espanyol en una final vibrant. L'equip blanc-i-blau va arribar als últims minuts del partit amb un 0-2 en contra, però apel·lant a la fe i a l'èpica va aconseguir igualar el marcador gràcies a dos gols de Campuzano en el 87' i de Gràcia en l'última acció abans del final (94'). En la pròrroga, però, malgrat que els blanc-i-blaus van tenir alguna bona ocasió per marcar, va decidir el gol de Mathias Rodríguez a tres minuts del final (117'), quan feia una estona que els grocs jugaven amb deu.

El Vila-real va començar millor el partit i, sobretot, més encertat. Mario va trigar només quatre minuts a fer el primer gol de l'equip de la Plana. L'Espanyol va reaccionar i va avançar línies però, després d'una ocasió per banda, Genís va fer el segon gol del Vila-real en rematar un córner (24'). Iván Écija va estar a prop de marcar el primer gol de l'Espanyol i, a l'altra àrea, Alfonso va perdonar el tercer dels grocs. La segona meitat va tenir més color blanc-i-blau. Entrena, Aarón i Écija van protagonitzar bones accions ofensives de l'Espanyol, que, malgrat que el pas dels minuts no li donava premi, no es rendia. El Vila-real també disposava d'alguna ocasió al contraatac, però l'efectivitat en el tram final la va posar l'Espanyol amb els dos gols.

L'Espanyol, més fort anímicament, va entrar millor a la pròrroga, però sense sort. Després del gol de Mathias Rodríguez, que va rematar de cap una falta servida des de la dreta, els blanc-i-blaus van demanar un penal i Entrena va tenir una volea en l'últim instant que hauria forçat els penals.

EMPAT AGÒNIC

ESPANYOL: Ualoloca, Índies (Sarmiento, 113'), López Mármol, Sòria, Caricol, Roca (Egea, 78'), Melendo (Chico, 105'), Entrena, Écija (López, 68'), Marc Gual (Gràcia, 63') i Campuzano. VILA-REAL: Ximo Miralles, Montolio, Rosales, Llambrich, Jiménez, Cascante, Orts (Mathias Rodríguez, 87'), Belizón (Moyá, 63'), Pedraza (Gil, 86'), Simón Moreno (Méndez, 71') i Mario González (Madzey, 81'). GOLS: 0-1 (4') Mario González. 0-2 (24') Genís Montolio. 1-2 (87') Campuzano. 2-2 (94') Gràcia. 2-3 (117') Mathias Rodríguez. ÀRBITRE: Benjumea Álvarez. T.G.: a Pedraza, de l'Espanyol.T.V.: Dues grogues a Genís Montolio, del Vila-real (113').

MALA FORTUNA

Campuzano (87') i Gràcia (94') van igualar el 0-2 amb què el Vila-real dominava
L'Espanyol va tenir ocasions en la pròrroga, com ara un d'Entrena en l'últim minut

L'Espanyol, l'equip que més finals ha perdut

Després de la derrota d'ahir, l'Espanyol és l'equip que més vegades ha perdut la final de la copa de Campions juvenil, que es disputa des de la temporada 1995/96. L'equip blanc-i-blau ha arribat cinc vegades al partit decisiu, però només n'ha guanyat una. Va ser l'any 2008, precisament contra el Vila-real, que ahir va cobrar-se la venjança. La d'ahir era la segona final de l'equip groc i, per tant, és el primer títol aconseguit. L'Espanyol, a més perdre la final de l'actual edició, va caure en la final del 2003 contra el Màlaga, en la del 2004 contra l'Sporting i en la del 2012 contra el Sevilla. L'Espanyol és el segon equip que ha jugat més finals de la competició (cinc), al darrere del Madrid, que n'ha disputat vuit, amb cinc títols. Els blancs són l'equip més guardonat, seguit del Barça, amb tres.