Barça B

Ho decanta el juvenil

Un contraatac culminat per Carbonell decideix un matx tenebrós i de poques ocasions

Els blaugrana van tenir més protagonisme a l'àrea rival contra un Girona gris en la creació i sense idees fins als darrers instants

GIRONA: Germán; Marcelo, Richy, Carles Mas; Javi Álamo (Coris, 69'), Clerc (Aday, 69'); Vivancos, Nwakali (Granell, 57'), Eloi (Rubén Alcaraz, 57'); Jairo (Alcalá, 77') i Rubén Sobrino (Joel Arimany, 77').

BARÇA B: Ortolà; Godswill, Tarín (Robert Costa, 46'), Quintillà, Grimaldo; Samper (Ros, 91'), Gumbau, Aleñà (Kaptoum, 61'); Campins (Carbonell, 61'), Maxi Rolón (Palencia, 89')i Aitor (Carles Pérez, 65').

Gerard López va apostar per un onze fet de jugadors del Barça B, inclòs Gumbau, però el partit el va acabar decidint un juvenil. La indiscutible qualitat de l'equip sub-19 blaugrana va brotar en un partit gris en què Aleñà, també de l'equip de Gabri, va comandar el partit en el primer temps. I quan va sortir del camp, va ser Carbonell el que va posar la sal i el pebre per enviar el filial blaugrana, necessitat sempre de clarividència a l'àrea rival, a la final de la copa Catalunya, en què s'enfrontarà amb el guanyador del Rubí-Sabadell de la setmana que ve.

La primera meitat va ser de ben poc voltatge. Amb alguns detalls però amb ben poca cosa més. De fet, les ocasions clares es van fer esperar fins als últims cinc minuts abans del descans, especialment a l'àrea defensada per Germán Parreño. El Girona va començar amb l'esquema habitual i amb poques sorpreses en l'onze. Machín va decidir situar Javi Álamo al carril per fer-li acumular minuts –tot just havia jugat la segona part contra el Lugo, després de cinc setmanes inactiu– i, per fi, va fer debutar Rubén Sobrino i Nwakali. El nigerià, que va jugar d'interior –a la mateixa línia que Eloi Amagat, per davant de Vivancos– va oferir detalls interessants. I Sobrino, del qual va destacar un barret per intentar superar un rival, va fer bons controls, però no va tenir cap rematada clara.

El Barça B, ple de jugadors habituals en l'onze no va fer res d'extraordinari però va buscar més el gol en la primera part. De fet, Tarín va batre Germán, en la rematada de cap d'una falta lateral, però l'àrbitre li va anul·lar l'acció per fora de joc (20'). Va costar molt veure arribades amb intenció –una jugada individual de Clerc (21') i, a l'altra àrea, un xut d'Aleñà per culminar una bona acció personal (23')– fins a la recta final del primer període, en què el filial va encadenar tres ocasions. Aitor va recollir una pilota al segon pal després d'un córner que cap visitant va saber treure, però va xutar al lateral de la xarxa (38'). Germán Parreño hi va posar el peu per evitar el gol de Campins després d'una molt bona passada a l'espai d'Aitor (40'). I Aitor no va poder connectar la rematada després d'una badada dels gironins (40'). Tot i que Jairo va tenir un parell d'intervencions al límit del descans, el Girona no podia marxar descontent als vestidors.

Només de començar la segona meitat, el Barça B va tenir una ocasió molt clara, però Aitor va enviar als núvols una bona centrada de Maxi Rolón (48'). El Girona començava a patir massa. Germán va treure la mà en un xut de falta directa de Maxi Rolón (51'). I en el córner posterior, els blaugrana van demanar penal perquè Marcelo va agafar de la samarreta Gumbau. Maxi Rolón va trobar l'espai entre Richy i Carles Mas i va recollir una passada llarga, però el seu xut el va aturar Germán (52').

Un xut d'Àlex Granell des de lluny (68') va ser la primera rematada dels gironins en tota la segona meitat. Poc després, a l'altre costat, Germán va tenir un ensurt a l'hora de blocar una rematada de Carles Pérez. El Girona, però, es va anar espavilant en l'últim quart d'hora. Sebas Coris, en la seva reaparició, va tenir més activitat productiva que Javi Álamo al carril dret. Després d'una acció personal, el tossenc va fer un xut desviat (76'). Al carril esquerre, i arran del canvi d'Alcalá –va jugar per primera vegada de central esquerrà– per Jairo, Machín hi va acabar situant Carles Mas. Els gironins van tenir més pilota i van trepitjar més terreny rival, però el conjunt de Gerard López va saber aprofitar una jugada de contraatac. El juvenil Àlex Carbonell va recollir una passada llarga i, tot i que es va escorar pressionat per dos defenses, va saber creuar la pilota i superar Germán (86'). Amb ben poc temps, el Girona hauria pogut empatar amb un xut d'Alcaraz que, desviat per un rival, va estar a punt de sorprendre Ortolà. El porter valencià va estar molt fi en el córner posterior, perquè va treure una rematada de cap a boca de canó de Carles Mas, l'ocasió més clara del Girona en tot el partit. I s'havien consumit ja 89 minuts. Els gironins, que van acabar amb Aday i el juvenil Joel Arimany en punta, ja no van tenir més oportunitats.

LES REACCIONS

Ha estat un partit molt disputat contra un rival de molta entitat. Valorem molt la competició i per això estìc molt satisfet

ELS MÈRITS

Ens falta determinar en els últims metres que és on es decideixen els partits
Pablo Machín
entrenador del girona
Independentment del resultat, estic molt satisfet amb el partit que han fet els jugadors
Gerard López
entrenador del barça b
No hem tingut cap encert a porteria, una cosa que per desgràcia per nosaltres i a aquestes alçades no és cap novetat
GOLS: 1-0 (86') Carbonell. ÀRBITRE: Congost Larrosa. T.G.: Eloi (30'), Richy (73'), Rubén Alcaraz (75'), Alcalá (83'), Granell (84'), del Girona. T.V.: cap. PÚBLIC: 511 espectadors al Miniestadi.

ELS DEBUTANTS

Els blaugrana ho van provar més i els de Machín van espavilar-se només al final
Sobrino, que va jugar 77 minuts, i Nwkali (57), van fer un bon treball sense brillar