1a femenina

Esports

Futbol femení

La copa, l'última oportunitat

Copa. Després d'haver perdut la lliga per un punt, el Barça necessita un trofeu per guarnir un curs que considera “satisfactori”. Avui comença el camí de la final a quatre contra el Llevant

El Barça femení inicia avui la final a quatre de la copa, l'última competició en què queda viu en una temporada completa però sense títols. Després de quatre lligues consecutives i d'un creixement progressiu en la Champions League, el conjunt de Xavi Llorens ha quedat frenat en perdre la lliga. Ara, doncs, necessita refer-se del cop i aconseguir un títol esmunyedís en els últims anys.

L'aposta que ha fet el Barça pel futbol femení ha quedat entelada per la no-consecució de la lliga. “Som el Barça. Hem de guanyar”, deia l'entrenador Xavi Llorens, que no ho considera un fracàs: “Fa molts anys que guanyem i aquesta temporada hem estat a un bon nivell. Fracàs seria el que aspira a guanyar sempre i no guanya mai, i no és el nostre cas.”

Pressió

Per això, la copa té una pressió afegida? “D'obligació en tenim sempre. Perquè estem en un lloc on has de guanyar. Però l'equip està molt mentalitzat”, explicava l'atacant Alexia Putellas: “Tot i això, la temporada està sent bona, perquè hem estat a punt de guanyar la lliga, i en la Champions vam oferir una bona imatge contra el PSG. Ara cal guanyar un títol”, explicava la defensora Marta Unzué.

El primer escull a les semifinals serà el Llevant, que aspira a donar la sorpresa com va fer l'any passat l'Sporting Huelva, guanyador contra tot pronòstic. “El format de la copa és especial, perquè t'ho jugues a un partit, però nosaltres lluitarem perquè no hi hagi sorpreses”, explicava Unzué. El Llevant, liderat per la golejadora Charlyn Corral, va vèncer el campió de lliga, l'Athletic, en la primera eliminatòria. “No va ser cap sorpresa per a nosaltres, perquè sabem que el Llevant és un equip perillós”, admetia Alexia. L'últim precedent entre les blaugrana i les granota és un 0-1 a domicili amb victòria del Barça, en un partit amb dificultats per a les de Llorens. En la copa, en canvi, el Barça va obtenir una victòria contundent (5-1) contra la Real Sociedad. “Però no em va agradar el partit. No vam jugar bé, però vam decidir per la qualitat de les nostres jugadores”, admet l'entrenador Llorens. “La benzina justeja ja una mica, però arribem bé i mentalitzades per a la copa”, replica Alexia Putellas.

LES REACCIONS

Estan motivades per acabar bé un curs llarg, difícil, però amb coses positives
Xavi Llorens
entrenador del barça
D'obligació de guanyar en tenim sempre, però l'equip està molt mentalitzat
Alexia Putellas
jugadora del barça
Semifinals
Barça - Llevant
18 h (avui)
València - Atl. Madrid
20 h (avui)
Final
Guanyador - Guanyador
11 h (diumenge)
Estem oferint una bona imatge aquesta temporada. Ara només falta guanyar un títol
Marta Unzué
jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)