Reus
Progressió paral·lela
Querol, que va jugar amb el Reus a tercera i el va deixar amb l'ascens a segona B, hi torna per participar en el debut a segona A del club de la seva ciutat
Lluirà “amb orgull” el 7 del seu amic Pitarque, mort el 2010
El juny del 2011 David Querol tancava una temporada intensa al Reus, de sensacions contraposades. Havia començat amb la sobtada mort del seu company d'equip i amic Jordi Pitarque i havia acabat amb l'ascens a segona B. Va ser en aquell moment que Querol va decidir canviar d'aires i acceptar l'oferta del Betis per continuar creixent al filial del club sevillà. Qui li havia de dir que, cinc anys després, tornaria al club de la seva ciutat per jugar a segona A. En aquests cinc anys, ell ha progressat, a Sevilla i també al Nàstic i al Llagostera, amb el qual ha jugat dues temporades fructíferes en què ha agafat experiència en la categoria de plata. Amb el descens dels gironins a segona B, li han plogut les ofertes per continuar a la categoria de plata –alguna, fins i tot, per fer el salt a primera, com la de l'Osasuna–, però quan el secretari tècnic del Reus, Sergi Parés, li va trucar, la dels roig-i-negres va passar a ser la primera opció. El club de la seva ciutat també ha progressat ja que, després de consolidar-se ràpidament a segona B, va bastir un projecte ambiciós que l'ha portat de seguida a segona A. Per tant, Querol i el Reus, des que es van separar, han seguit camins paral·lels que els han tornat a ajuntar. Estaven condemnats a entendre's. “Si m'havia de quedar en un equip de segona A, tenia clar que seria el Reus”, va dir Querol durant la seva presentació com a flamant reforç de la davantera roig-i-negra.
Querol, nascut al barri reusenc d'Astorga, té un vincle especial amb el Reus, no només pel fet de ser el club de la seva ciutat. Tot i que despuntava i ja era juvenil, Querol disfrutava amb l'equip del seu barri i era reticent a marxar, fins que el principal club de la ciutat el va convèncer. “El Reus em va donar l'oportunitat de dedicar-me al futbol. Jo jugava amb els amics a Astorga i veia lluny el futbol professional, però hi va insistir i sempre ho agrairé”, afirma Querol, que va fer el salt al primer equip amb Ramon Maria Calderé i Santi Castillejo, i hi va estar tres temporades en què va deixar clar que era un futbolista de futur. El Betis va ser qui més hi va apostar i se'l va endur. Després d'una primera temporada marcada per uns problemes al pubis que ja havia tingut a Reus i que va solucionar operant-se, va tenir molta continuïtat en la segona, a segona B, fet que va permetre que el rival històric del Reus, el Nàstic, s'hi fixés i l'incorporés. La temporada a Tarragona va ser bona, però va tenir un final controvertit, ja que va fitxar per l'equip que els va deixar sense ascens a segona A en una eliminatòria plena de polèmica, el Llagostera. Se l'acusava d'haver-se compromès amb els del Gironès abans d'enfrontar-s'hi, però ell ho nega. De moment, no ha pensat com seran els duels contra el Nàstic, tot i que admet que tindran una càrrega “especial”. Sigui com sigui, amb el Llagostera va demostrar nivell per jugar a segona A i ara amb el Reus espera continuar progressant. Ho farà, tal com ell mateix ha demanat, amb el número 7 a l'esquena, el del seu amic Pitarque, al qual, com sempre ha fet, dedicarà tots els gols marcats.