Més futbol

futbol català

girona

Dos plans A

Carlos Clerc (Espanyol) i Saúl García (Deportivo) són els grans objectius del Girona per cobrir la banda esquerra, orfe d'efectius després de l'acomiadament d'Álex Menéndez

El club barceloní no es vol desprendre de Clerc, pretès per l'Osasuna i l'Alavés, i el futbolista té clar que si ha de jugar a segona A serà a Montilivi

Fins fa pocs dies, el Girona tenia cinc carrilers i només un d'esquerrà, Álex Menéndez, el conte del qual ha acabat com el rosari de l'aurora. I una setmana i mitja abans de l'inici de lliga, Quique Cárcel mou cel i terra per trobar un futbolista que no hagi de jugar pel costat esquerre a cama canviada. La llista és reduïda, perquè la posició és molt específica i els esquerrans tampoc són majoria. El Girona, però, té dos objectius clissats: Saúl García (Deportivo) i un vell conegut com Carlos Clerc (Espanyol). Aquest últim, que va disputar 44 partits el curs passat a les ordres de Machín i va oferir una clara línia ascendent, s'ha tornat a acostar a Montilivi perquè l'Espanyol, tot i que no compta amb ell, es resisteix a deixar-lo marxar (l'Osasuna i l'Alavés l'esperen amb candeletes) per temor que faci eclosió en un altre club després d'haver-lo tingut deu anys a casa.

“Vull jugar a l'Espanyol”

Clerc, que ahir va sortir a parlar en roda de premsa, va deixar clar que la seva prioritat és el club barceloní, al qual va arribar com a infantil. “Vull jugar aquí, que és casa meva. Però si en un altre lloc aposten per tu, em toca sospesar-ho. I allà on em senti més valorat i estimat és on aniré”, va comentar el futbolista. Per deixar-lo marxar a l'Osasuna –Clerc té un acord gairebé tancat des de fa setmanes, pendent de signatura– o a Vitòria, l'Espanyol posa com a condició tenir una opció de recompra a final del curs 2016/17 que ni el club navarrès ni el basc accepten. El Girona sí que l'acolliria amb els braços oberts, ja sigui cedit o en propietat (però deixant a l'Espanyol la possibilitat de tornar-lo a adquirir). El jugador no ha amagat mai que si ha de tornar a jugar a segona A serà amb el Girona. També va deixar clar que vagi on vagi arribarà en molt bon estat físic: “M'estic entrenant com un més a l'Espanyol”, va constatar. A Girona ningú no dubta de la seva capacitat després de fer un grapat de quilòmetres i de centrades per la banda esquerra, que se la va fer seva. Machín hi va acabar confiant cegament i és un dels grans valedors.

Tots dos, una utopia?

Ara que Clerc s'ha tornat a posar a l'abast, el Girona tampoc es vol oblidar de Saúl García per por de quedar-se sense cap dels dos. La cessió del jugador del Deportivo semblava ben encarrilada per Quique Cárcel, tot i que el jove jugador (21 anys i 56 partits a segona A entre el Racing i el Tenerife) també és pretès per l'Almeria i el Llevant. Malgrat tractar-se clarament de dos plans A, les possibilitats de reunir Clerc i Saúl a la mateixa plantilla són escasses i fins i tot és poc aconsellable (si arriben cedits, l'Espanyol i el Dépor es voldran assegurar que tindran minuts). Igual que Clerc, si arribés Saúl també ho faria en plenitud de forma física.

AMB RETORN

Arribarien cedits, però si el Girona aconseguís Clerc, l'Espanyol tindria opció de recompra

SAÚL GARCÍA

Tres anys més jove que Clerc, ha jugat 56 partits en la divisió de plata i té un gran futur

CARLOS CLERC

És una aposta segura, amb 44 partits el curs passat a Girona i l'aval de Machín

El carril dret, l'altra cara de la moneda

El dèficit d'efectius que el Girona té al carril esquerre es converteix en overbooking quan es dirigeix la mirada a l'altre costat. Fins a quatre dretans té Pablo Machín per cobrir aquesta banda després de la incorporació aquest estiu de Cifu (cedit pel Màlaga), que el curs 2014/15 es va enfilar fins als 41 partits amb Machín, cosa que fa pensar que el tècnic li tornarà a confiar la titularitat. A banda, però, de Cifu, el Girona manté els tres jugadors que van actuar en aquesta demarcació la temporada passada: Javi Álamo (28 partits), Aday Benítez (també 28, tot i que va alternar la dreta i l'esquerra) i Sebas Coris (17). Dels tres, a Álamo li va faltar capacitat de sacrifici per consolidar-se en una posició físicament molt exigent; Aday va patir la creu de les lesions i Coris no va tenir continuïtat. És possible que aquest últim pugui marxar cedit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)