3a divisió FEF

2a divisió B

L'Hospitalet

Tres mesos entre volcans

Tirado jugava, fins fa dues setmanes, en el Selfoss de la segona divisió islandesa, equip amb el qual va arribar a la semifinal de la copa

Tot just el dia que es va confirmar el seu fitxatge, l'atacant madrileny va debutar anotant dues dianes en l'Històrics

Entre la diversitat de procedències de les incorporacions de l'Hospitalet, que amb la reducció de pressupost ha hagut de fer servir la imaginació i explotar altres mercats per confeccionar la plantilla, destaca Teo Tirado, un futbolista madrileny fitxat del Selfoss, de la segona divisió islandesa. Una aventura que li ha permès viure un futbol completament diferent del nostre –“molt físic, tot i que creixent en l'apartat tècnic i tàctic”, explica– i experimentar des de dins la bogeria viscuda a Islàndia en la passada Eurocopa.

“Per circumstàncies familiars necessitava tornar, i gràcies a Jonathan Risueño [el director esportiu] m'ha arribat l'oportunitat de jugar aquí”, explica l'atacant madrileny, que, tot i la seva curta etapa al país insular –dotze partits de lliga i quatre de copa–, ha viscut una experiència inoblidable. Sense anar més lluny, fa tot just dues setmanes Tirado va jugar amb el Selfoss, l'equip d'una petita localitat del sud d'Islàndia, una semifinal de copa que, a banda de la final, hauria permès al seu equip classificar-se per jugar l'Europa League. La derrota, per 2-1 contra el Valur de Reykjavík de la primera divisió, va posar fi al somni del Selfoss i a l'etapa de Tirado a Islàndia.

I un cop tancada aquesta etapa, en va obrir una de nova de la millor manera possible. I és que a l'Hospitalet va ser arribar i moldre. Anunciat aquell mateix dilluns i sense haver-se entrenat encara amb els seus companys, Teo Tirado es va estrenar en el Torneig d'Històrics amb dues dianes que van estar a punt de donar la classificació per a les semifinals al conjunt riberenc: “Els gols són una anècdota, però el cert és que jo ja vinc amb ritme de competició”, diu l'atacant, que explica que la pretemporada li servirà “per adaptar-se als companys i agafar els conceptes que vol transmetre l'entrenador”.

La bogeria de l'Eurocopa

Però si per alguna cosa Teo Tirado no oblidarà el seu pas per Islàndia és per haver viscut des de dins la bogeria viscuda al país nòrdic per l'excel·lent actuació de la selecció nacional en l'Eurocopa disputada a França aquest passat mes de juny. “Allò era una bogeria, tot el país estava bolcat amb l'equip. Els dies que jugava la selecció, el país es paralitzava; la gent deixava de treballar per veure els partits”, explica l'exfutbolista del Selfoss, que creu que l'èxit servirà per millorar el nivell del futbol nacional. “Després de la gran Eurocopa que han fet, han vist que cal seguir evolucionant per continuar millorant”, conclou.

El pas per Islàndia
Teodoro José Tirado García (Madrid, 16/07/1985) va arribar a debutar amb el primer equip del Valladolid (set partits a segona i un a la copa), però després de no aconseguir consolidar-se amb els castellans es va convertir en un autèntic rodamón de la categoria de bronze. El mes de maig passat, coincidint amb l'inici de la lliga, va decidir marxar al Selfoss de la segona divisió islandesa, on ha jugat els últims tres mesos.
16
Partits
va jugar el madrileny a les files del Selfoss: 12 en la Inkasso-deildin, la segona divisió islandesa, i 4 en la copa.
4
Gols.
En la seva breu etapa a Islàndia, Tirado va anotar quatre dianes, totes en la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)